Sprememba razveseljuje

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.11.2002

Opremljanje delovnega prostora je lahko tudi zanimiva sestavljanka.



Sodobno pisarniško pohištvo - zlasti delovne površine - odlikuje širok raster elementov, ki se oblikovno in mersko ujemajo, zato jih mogoče poljubno sestavljati v nove in nove kompozicije. V našem primeru so ključ do sprememb trije krožni segmenti (C), ena kvadratna (A) in ena pravokotna miza (B). Prikazani trije tlorisi so dokaz, da je opremljanje delovnega prostora lahko zanimiva sestavljanka. Zato se ne ustavljajte le ob eni rešitvi, temveč si odprite tudi rezervne različice, saj se razmere ob delu spreminjajo. In ne nazadnje, imate tudi vso pravico, da se česa naveličate.

Prvi tloris daje poudarek pogovorom ob okrogli mizi.

Drugi temelji na bolj zaprti delovni enoti, a z neposrednim podaljškom v polkrožno mizo za stranke.

Tretji tloris ponuja največjo kotno delovno skupino in popolnoma samostojno in odmaknjeno polkrožno mizo za pogovore.

Stabilna in tehnično dovršena namizna svetilka se bo zlahka prilagodila vsaki kompoziciji miz. (Svetilko Artemide prodaja Dom design, Ljubljana. Papirne zidne tapete s strukturo prodaja Bauhaus).

Enostavnost, prevladujoče bele površine in gracilnost kovinskega ogrodja stolov in miz je recept za svetel, lahkoten, transparenten in navidezno večji ambient. Za aktivno in optimistično razpoloženje pa poskrbi sončna oranžna barva. Tapete so spet nekoliko bolj čislane. Lahko prekrivajo le eno steno, zlasti ob pogumnejši izbiri barve.

Brez “črne pike” prostor ne pokaže svojega pravega obraza. Primeren nosilec črne barve je delovni stol, ki sodi med klasike na tem področju in je lahko v pravem ali umetnem usnju.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *