Ste pripravljeni živeti preudarneje?

Avtor: | Objava: 11.05.2009



Climate Culture je virtualni svet, ki združuje ekološke nasvete, skupnost in računalniške igre, s katerimi želi pomagati potrošnikom pri zmanjševanju porabe energije. Celotna zgodba se vrti okoli kalkulatorja za izračun izpustov ogljika v ozračje.
 
Climate Control ponuja svojim uporabnikom osebne nasvete glede količin ogljika, energije, denarja in drugih virov, ki jih porabijo vsakodnevno v različnih življenjskih slogih. Spletno orodje, imenovano »Osebni energijski svetovalec«, ki je na voljo na njihovi spletni strani, uporablja podatke o tipih ustvarjenih energij na določenem področju, o temperaturah, sevanju sočnih žarkov, cenah energije in drugih dejavnikih, na podlagi katerih lahko pripravi osebne izračune. Nato tako imenovani »Reduction Centre« vodi uporabnike z nasveti za spremembo življenjskega sloga s ciljem zmanjšati izpuste ogljika v okolje.
 
Kadar koli uporabnik igra katero od številnih igric, ki so na voljo, eden od korporativnih sponzorjev Climate Culture donira denar za uničenje 5 kilogramov ogljikovega dioksida.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *