Steklena »menežerija«

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 11.02.2004

Si sploh lahko predstavljate, kakšno bi bilo naše bivalno okolje brez stekla? Zaradi njegove nevsiljivosti - če že ne nevidnosti - se komaj zavedamo njegove prisotnosti, od kozarca do okna in vse do fasadnih površin.



Tudi sodobno oblikovanje pisarniškega pohištva ne more mimo stekla - zlasti v povezavi s kovinskimi elementi, kot so podnožja, okvirji vrat in okovje za spajanje in premikanje.Prikazano pohištvo (različne mize in omare treh višin) je program Summit - Chrystal, ki ga trži salon pisarniškega pohištva v IPH centru, Ljubljana.  

Program Chrystal odlikujejo dovršeni kovinski detajli miz in seveda steklene delovne plošče, ki s svojo debelino (tako kot voda) postajajo vse bolj turkizno zelene. 

Visokim standardom pohištva mora ostati zvesto tudi vse drugo - začenši s prostorom, ki mu v našem primeru galerija daje potrebno širino in piedestal - primeren za direktorsko delovno sobo. 

Večja in manjša delovna miza sta gibljivo spojeni in dovoljujeta večji ali manjši kot. 

Steklo se ponavlja tudi v omarah, prehodnih vratih in seveda oknih. Njihovemu lesku se pridružuje tudi zelo svetleča granitna obloga tal, ki zrcali prav vse predmete in zlasti učinke dnevne in umetne svetlobe.  Drobne halogenske svetilke so obešene na skupni kabel.


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *