Strokovnjak za zdravo prehrano

Avtor: | Objava: 06.04.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 2.000 evrov dalje
Marketing: Spletna stran, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, avtomobil polepite s svojo ponudbo in podatki, brošura …
Posebne zahteve glede izobrazbe: dobro je, če ste po izobrazbi živilski tehnolog.
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, faks, fotoaparat
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto
 
Dejstva
Živimo v času, ko si vsi želimo biti bolj zdravi, lepši in vitalnejši. Glede na to, da nas mediji dnevno bombardirajo s podatki o vplivu zdrave prehrane na dobro počutje in zdravje, vsi vse bolj pazimo, da se zdravo prehranjujemo. Ne samo doma, tudi v restavracijah želimo jesti zdravo.
 
Ljudje si preprosto želimo živeti dlje, misliti bolje, jesti zdravo in tehtati manj. Kot strokovnjak za zdravo prehrano bi lahko pomagali vsem tistim, ki potrebujejo pomoč, da dosežejo zastavljene cilje. In teh je čedalje več, saj v poplavi informacij čedalje teže ločiš rožo od plevela.
 
Če radi učite druge ljudi o zdravem načinu življenja in se veselite doseženih ciljev, potem je verjetno to pravi posel za vas. Vaš uspeh lahko neposredno merite skozi dosežke vaših strank. Potrebujete pa veliko znanja na področju zdravja, prehranjevanja in psihologije kot tudi na področju marketinga in prodaje.
 
Posel lahko začnete kot popoldansko dejavnost. Delate pa lahko brez težav od doma.
 
Trg
Kot strokovnjak za prehrano lahko svoje storitve in znanje ponudite restavracijam in proizvajalcem hrane, organizirate lahko predavanja o zdravi prehrani, sodelujete z wellness in s fitnes klubi, z vrtci, s šolami, podjetji in z drugimi organizacijami. Skratka, trg je zelo velik. Odločite se lahko za bolj oseben, individualen pristop ali pa svoje storitve ponujate v sklopu fitnes kluba.
 
Nasvet
Ugled in prepoznavnost si boste dvignili, če boste objavljali strokovne članke v revijah, ki jih berejo potencialne stranke, predavali na seminarjih, sodelovali v radijskih in televizijskih oddajah. Naredite spletno stran in morda tudi brošuro s svojo ponudbo.
 
Udeležujte se seminarjev, da boste vedno na tekočem z novostmi na področju zdrave prehrane.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *