Svetilke po meri

Avtor: | Objava: 09.01.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 1000 evrov
Potrebna oprema: klešče, izvijač, vrtalnik, oprema, iz katere bo svetilka narejena (škatle, steklenice, knjige …), žarnice, senčnik, lepilo itd.
Marketing: časopisni oglasi, spletni in radijski oglasi, letaki in od ust do ust
Posebne zahteve: spretnost pri delu, inovativnost, iznajdljivost
Popoldansko delo: da
Delo od doma: da
Čas delovanja: skozi vse leto
 
Trg
Z novim poslom se vam bodo odprla zanimiva obzorja, saj boste končno dovolili domišljiji in ustvarjalnosti, da prideta do izraza. Z oblikovanjem in izdelovanjem svetilk iz bolj ali manj nenavadnih predmetov boste pravi naslov za vse, ki si bodo zaželeli nekaj posebnega, zanimivega in osupljivega. Podjetjem prodajajte svetilke z njihovimi logotipi, posameznikom takšne z njihovim osebnim pečatom. Svoje izdelke pokažite na umetniških sejmih, ponudite jih prijateljem, sosedom in skrbite, da se bo o vas čim več govorilo.

Dejstva
Pogosto so ravno tiste stvari, ki se mnogim zdijo neuporabne, prestare ali preveč iz mode, odlična odskočna deska za ustvarjanje nečesa novega. V prašnih škatlah, garažah, kleteh in podstrešjih se najde ogromno predmetov in drobnih malenkosti, iz katerih lahko izdelujete svetilke ali svetleče skulpture. Največjo vrednost imajo stvari, do katerih lastniki gojijo čustveno vez, saj predstavljajo lep spomin na določen dogodek. Sentimentalno vrednost izkoristite v svoj prid in na primer iz starega nogometnega dresa, ki ga je stranka nosila v srednji šoli, ali prazne steklenice šampanjca, ki so ji ga postregli na poroki, ustvarite svetilko. Verjemite, da boste zanjo dobili precejšno vsoto denarja, saj se izdelki, ki nosijo osebno noto, najbolje prodajajo in so tudi najbolj cenjeni.
 
Precej nasvetov, kako narediti svetilko, najdete na spletnih straneh ali v knjigah, vso potrebno opremo pa boste lahko kupili v lokalni trgovini z orodjem. Nekoliko previdnosti pri delu ne bo odveč, vsekakor pa bo za ustvarjanje uspešnega posla dobrodošel ustvarjalni navdih.
 
Nasvet
Tendenca tega časa je, da se vse več ljudi osredotoča na recikliranje in ga odobrava. Stvari, ki jih nekdo ne bo več potreboval, boste znova uporabili, nov izdelek pa bo praktičen in odličen okras. Uporabite stare knjige, kuhinjski mešalnik, kostume, posodo za mleko, otroške igrače (avtomobile, punčke, lego kocke, plišaste medvedke) in druge elemente, iz katerih so že nastajale svetilke. Da bi uspeli, se udeležujte umetniških sejmov ali prodajajte stvari na bolšjih sejmih, kjer boste na očeh večjemu številu ljudi. Ko vas bodo opazili in od vas navdušeno kupovali izdelke, boste na pravi poti. Dober glas seže v deveto vas, zato bo to odlična promocija za vaše delo, seveda pa se lahko oglašujete tudi na spletnih straneh in časopisih. Povejte strankam, da lahko skorajda karkoli spremenite v svetilko, potem pa se le še potrudite in upravičite zaupanje z najbolj zanimivimi, inovativnimi in kakovostnimi izdelki.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *