Svetovalec/ka za podobo

Avtor: | Objava: 09.07.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 10.000 evrov dalje
Marketing: Sami s svojo podobo, vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih revijah, lokalnih časopisih, spletna stran, če imate avtomobil, ga polepite …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Imeti morate občutek za stil in spoznati se morate na modne trende.
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, fotoaparat, video kamera, ogledalo, barvna paleta, modne revije in knjige.
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Popoldansko delo: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto

Dejstva
Kot svetovalec za podobo boste pomagali tako ženskam kot moškim pri izoblikovanju osebnega sloga oblačenja oziroma celostnega videza. Z nasveti jim boste pomagali, da se bodo bolje počutili v svoji koži. Vodili jih boste pri nakupih garderobe, da bodo lahko ustvarili slog, ki si ga želijo. Z njimi boste morali kdaj tudi po nakupih. Svetovali jim boste tudi glede uporabe kozmetike in ureditve pričeske.
 
Odločite se lahko tudi za sodelovanje s podjetji pri izbiri novih uniform za zaposlene in načina nastopanja pred strankami.
 
Kot svetovalec za podobo morate imeti smisel za stil, spoznati se morate na modo, trende na področju pričesk, kozmetiko in njeno uporabo za različne priložnosti.
 
Seveda morate imeti pri vsem tem tudi občutek za delo z ljudmi. Znati jim morate povedati negativne stvari in svetovati spremembe, ne da bi pri tem prizadeli njihova čustva.
 
Trg
Stranke so lahko tako posamezniki, ki želijo spremeniti oziroma izoblikovati svojo zunanjo podobo, kot tudi podjetja, ki želijo spremeniti videz svojih zaposlenih ali način njihovega komuniciranja s strankami.
 
Nasvet
Svoje storitve predstavite organizatorjem porok, strokovnjakom za stike z javnostmi in drugim, saj bodo lahko njihove stranke potrebovale tudi vašo pomoč.
 
Na koncu pa ne smete pozabiti, da je vaš videz vaša najpomembnejša referenca, ki priča o vašem delu. Temu primerno morate biti vedno urejeni ne glede na položaj, v katerem se pojavite.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *