Tajska - dežela nasmeha

Avtor: Staša Cafuta | Objava: 10.01.2006

Tajci so nasmejani, prizadevni in dobro organizirani. Karmen Kompara iz podjetja Vitanest ima s tajsko poslovno kulturo večletne izkušnje.



Ko smo poizvedovali o slovenskih podjetjih, ki poslujejo s tajskimi, smo se najprej obrnili na častnega generalnega konzula Kraljevine Tajske v Sloveniji. Zvonko Volaj je povedal, da je Tajska ena izmed najstabilnejših azijskih držav, zato je primerna za vlaganje tujega kapitala. Država ponuja tujim vlagateljem številne ugodnosti.  

V nadaljevanju predstavljamo podjetje Vitanest iz Nove Gorice, ki se ukvarja z uvozom, distribucijo, vgradnjo in vzdrževanjem klimatskih naprav, ki že od leta 2000 uspešno posluje s tajskim dobaviteljem. Karmen Kompara, takrat še solastnica podjetja, danes pa je vodja trženja, nam je z veseljem zaupala njihove izkušnje s tajsko poslovno kulturo. 

Zelo malo je slovenskih podjetij, ki poslujejo s tajskimi. Kako ste se sploh odločili za poslovanje z njimi?
S Tajsko smo začeli poslovati zaradi naših poslovnih partnerjev iz Japonske, ki so vezani nanjo. Klimatske naprave za široko potrošnjo namreč naročajo v Bangkoku, zato smo tudi mi dobili tajske partnerje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *