Taksi za 48 evrov na mesec

Avtor: | Objava: 05.02.2009


(Big Stock Photo)

Ali ste kdaj pomislili, da bi plačali mesečno članarino za neomejeno uporabo taksijev po Ljubljani? Tovrstni prijem že vrsto let uporabljajo fitnes centri, ponudniki spletnega dostopa, avtobusni prevozniki in še bi se našli. Morda je čas, da na tak način poslovanja preidejo še taksisti in ponudijo mesečno članarino za uporabo taksijev.
 
Švicarsko podjetje Taxmobil se je odločilo, da poskusi s tem. Ponuditi nameravajo neomejeno uporabo taksi službe za mesečno članarino 48 evrov. Stranke bodo lahko kupile Taxmobilovo kartico prek spleta ali na izbranih prodajnih točkah po mestu. Z njo bodo lahko poklicale taksista, ki jih bo pobral kadarkoli in kjerkoli, a le znotraj mesta. Taxmobil nima v lasti nobenega avtomobila. V zameno kupuje čas prostih taksijev, ki so že tako na terenu, a so brez dela. Prvo mesto, v katerem bodo to storitev ponudili, bo Böblingen v južni Nemčiji. Sledila mu bodo še druga mesta po Evropi. Podjetje načrtuje tudi pripravo posebnih kartic za poslovneže in družine.
 
Ponujena storitev je dobrodošla novost na trgu. Porajajo pa se že nekateri dvomi o tem, kako bo storitev delovala ob deževnih dneh in ali bo pri 48 evrih na mesec res ostalo še kaj prostora za dobiček. No, čas bo pokazal svoje.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *