Taksi za otroke

Avtor: | Objava: 04.07.2008



Začetni stroški: od 10.000 do 50.000 evrov
Možni zaslužek: odvisno od dela; s stalnimi strankami se lahko dogovorite tudi za mesečni pavšal.
Marketing: spletna stran, vizitke, letaki, plakati po šolah in vrtcih, oglaševanje na izbranih spletnih straneh ter v lokalnih revijah in časopisih, marketing od ust do ust …
Posebne zahteve glede izobrazbe/kompetenc
: vozniško dovoljeno
Potrebna oprema: mobilni telefon, računalnik, faks
Lahko podjetje upravljate od doma: da
Je v Sloveniji že konkurenca: Je še nismo zasledili.
Čas delovanja: vse leto  

Dejstva
Današnji otroci imajo skoraj tako natrpan urnik kot njihovi starši: vrtec, šola, tečaji jezikov, telovadba, ure plesa, kreativne delavnice, zobozdravnik … To včasih pripelje v položaj, ko zaposleni starši praktično nimajo več časa zase in za druga opravila, da družina živi normalno. Prav tu pa se pojavi priložnost za taksista za otroke. 

Če ste ljubitelj otrok in ste radi v gibanju, si lahko zaslužite dodaten prihodek prav s taksijem za otroke. Prevažali bi tako otroke, ki so še v vrtcu, kot tudi šolarje. Če upoštevamo pravi mali baby boom, ki se zdaj dogaja v Sloveniji, se ni bati, da bi vam nadaljnjih nekaj let zmanjkalo dela. Zlasti če upoštevamo dejstvo, da so starši pripravljeni plačati več za svoje otroke, hkrati pa tudi iščejo storitve, ki bi jih razbremenile in jim prihranile čas.  
 
To je posel z velikim potencialom, če ga prav zastavite. Seveda potrebujete tudi jeklene živce, saj delo z otroki ni nikoli enostavno.  

Preden začnete, poskrbite tudi za primeren, varen avto in ustrezno zavarovanje, saj boste prevažali »občutljiv tovor«.  

Trg
Vaše stranke bodo zaposleni starši, starši brez vozniškega izpita ali brez avtomobila. Poskrbite, da se bo razvedelo za vas. Natisnite letake, plakate in jih razobesite oziroma razdelite v vrtcih, šolah in drugih središčih, kjer izvajajo dodatne dejavnosti za otroke (jezikovne šole, telovadbe, ples …), pri otroških zdravnikih (splošni in zobozdravnik), v knjižnicah …  
 
Vzbudite medijsko zanimanje krajevnih časopisov, da napišejo kakšno zgodbico o vas ali vas povabijo v radijsko oddajo. Za začetek podarite kakšno vožnjo v dobrodelne namene, to je izvrstna promocija posla.

Nasvet
Poznavanje otroške psihologije vam ne bo škodilo. Tako boste laže obvladali še tako težavne okoliščine.  

Dobro poznavanje mesta, mestnih ulic vam bo prišlo prav. Sicer pa je priporočljivo, da si nabavite GPS-napravo, ki vam bo olajšala delo.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *