Tečaj samoobrambe

Avtor: | Objava: 10.05.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: pod 2000 evri
Marketing: od ust do ust, internetni, radijski in časopisni oglasi, letaki
Posebne zahteve: obvladovanje veščin, ki jih potrebujemo za samoobrambo, komunikativnost, sposobnost prenašanja znanja
Potrebna oprema: prostor, različni pripomočki (rokavice, palice, blazine …)
Posel lahko opravljate od doma: da
Konkurenca: da
Popoldansko delo: da
Čas delovanja: skozi vse leto
 
Dejstva
Zdi se, da je svet vse bolj pokvarjen, ljudje vedno bolj neučakani, nervozni, nekateri celo nepredvidljivi. Mnogi se zato ne počutijo varne niti v ulični gneči ali med sprehodom po parku, ogrožene se počutijo celo v lastnem domu. Vsako leto se več ljudi vpisuje v tečaje samoobrambe, v katere so pripravljeni vložiti svoj trud, čas in denar, da bi osvojili spretnosti, ki jih potrebujejo za zaščito sebe in svojih najbližjih. Če se tega dejstva zavedamo, je organizacija tečaja samoobrambe smiselna ideja za ustvarjanje novega posla.
 
Trening je lahko voden in organiziran v skupini, seveda pa svojim strankam ponudite tudi možnost individualne vadbe, morda celo pri njih doma, v pisarni, šoli …
 
Trg
Za tečaj samoobrambe lahko navdušite otroke, študente, mame samohranilke, gospodinje, popotnike, vladne uslužbence, znane osebe, športnike, učitelje, varnostnike, paznike, redarje in še bi lahko naštevali. Potencialna stranka je vsakdo, ki ne želi postati lahka tarča kakšnega nepridiprava. Priložnost za tovrstno učenje različnih spretnosti bodo morda izkoristili tudi v vojski ali policiji.
 
Nasvet
Organizirajte začetni in nadaljevalni tečaj, saj so zahteve strank lahko precej različne. Nekateri tečajniki bi radi pridobili le osnovno teoretično in praktično znanje o samoobrambi, se naučili preprostejših udarcev, prijemov in tehnik … Tečaj poskušajte sistematično razdeliti na sklope, med katere vnesite tudi nekaj informacij o neverbalnih signalih, s katerimi se lahko izognemo napadu in se naučimo nenasilnega reševanja konfliktov, saj je še vedno najboljše preprečiti težave kakor se z napadalcem fizično spopasti.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *