Tečaji preživetja v naravi

Avtor: | Objava: 06.10.2008


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 5000 do 10.000 evrov
Možni zaslužek: 40 do 50 evrov na udeleženca
Marketing: Spletna stran, vizitke, letaki, oglaševanje na izbranih spletnih straneh ter v izbranih revijah in časopisih, marketing od ust do ust …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Posebnih zahtev ni. Dobro pa morate poznati naravo, rastline in živali. Če želite biti uspešni, morate seveda imeti tudi občutek za delo z ljudmi.
Potrebna oprema: Pripomočki za delo (nož, daljnogled, šotori …) računalnik, kamera, spletna stran, telefon, faks, fotoaparat.
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto  

Dejstva
Ali bi vedeli, kako se obnašati, če bi se znašli ujeti v zasneženih gorah, sredi gozda, na zapuščenem otoku s kačo pred nogami …? Navedene okoliščine seveda za mnoge med nami niso ravno običajne, toda za milijone ljubiteljev adrenalinskih športov in popotniških navdušencev, ki radi hodijo po robu, pa to niso povsem nenavadni scenariji.  

Upravljanje agencije, ki ponuja treninge preživetja v naravi, je primerno za človeka pustolovskega duha, ki ima rad adrenalinske športe, a ima hkrati tudi občutek za odgovornost in varnost. Ponudniki tovrstnih storitev se lahko specializirajo za točno določeno obliko treninga preživetja, kot so preživetje v gorah, v gozdu, na samotnem otoku, v puščavi, na divjih vodah … Poiskati je treba, kaj bi se na trgu najbolj prodajalo.  

Trg
Vaše stranke so lahko posamezniki in družine, ki so nagnjeni k bolj pustolovskemu preživljanju prostega časa. Storitve pa lahko ponudite tudi šolam, vrtcem (seveda prilagojeno otrokom), podjetjem – za neke vrste »team building«. 
 
Nasvet
Udeležite se tudi sami kakšnega treninga preživetja, morda tudi v tujini. Za izboljšanje ponudbe pa pobrskajte po svetovnem spletu, dobi se marsikaj zanimivega.

www.raymears.com/Bushcraft_Courses/Photo_Gallery.cfm

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *