TEHNOLOŠKA BORZA

Avtor: | Objava: 11.05.2006



1. POVPRAŠEVANJA PO TEHNOLOGIJAH 

Obnavljanje tonerjev za laserske tiskalnike
Izraelsko podjetje, ki je specializirano za izdelavo obnovljenih tonerjev za laserske tiskalnike, išče podjetnika ali podjetje za razširitev obstoječe dejavnosti ali ustanovitev novega podjetja.  

Paneli za absorpcijo hrupa
Italijansko podjetje, dejavno na področju železniške in pomorske industrije, išče kakovostne panele za testiranje in absorpcijo hrupa. Paneli se bodo uporabljali za zmanjševanje hrupa v kabinah vlakov in ladij. Podjetje išče nove materiale, ki bodo nadomestili obstoječe rešitve.

Novi senzorji za nadzor kakovosti zraka v prostorih
Angleški proizvajalec naprav za spremljanje kakovosti zraka v prostorih išče nove tehnološke rešitve za tipala, ki zaznavajo prisotnost različnih plinov in drugih motečih primesi, ki vplivajo na kakovost zraka v prostoru.  

Programska oprema za optimiranje tiska
Manjše romunsko podjetje s področja digitalnega tiska išče rešitev za optimiranje postavitev pri tisku umetniških del. Cilj je zmanjšanja porabe surovin pri tiskanju.
 
Ekološki zaprt sistem za galvaniziranje
Poljski proizvajalec kovinskih delov za železnice, elektromehansko industrijo in strojegradnjo išče zaprt, ekološko sprejemljiv in preizkušen sistem za galvaniziranje, vključno z elektrogalvaniziranjem, niklanjem in bruniranjem. Podjetje zanima sklenitev licenčne pogodbe, pogodbe za tehnično sodelovanje ali trgovske pogodbe s tehnično pomočjo za uporabo tehnologije.  

Tehnologija za brezžično komunikacijo
Angleško podjetje, ki proizvaja daljinsko vodena vozila, išče novo tehnologijo za brezžično komunikacijo in prenos podatkov. Podjetje išče partnerja za tehnološko sodelovanje, ki bi omogočalo vgraditev nove tehnologije v obstoječe izdelke.   
 
2. PONUDBE TEHNOLOGIJ 

Sistem za nevidno pritrjevanje desk na terase
Manjše luksemburško podjetje ponuja nov sistem za prekrivanje teras, ki omogoča pritrditev lesenih ali kompozitnih desk brez vidnih žebljev ali vijakov. Sistem tudi izboljša stabilnost konstrukcije, saj ni več šibkih točk. Podjetje išče parterje s področja lesenih gradbenih konstrukcij za sklenitev licenčne pogodbe.  

Originalno ekološko oglaševanje naklonskih površin
Manjše francosko podjetje je razvilo in patentiralo nov sistem za pisanje oglasnih sporočil na tla, zemljo ali drugo naravno površino. Vse drugače neizrabljene površine z naklonskim kotom je mogoče spremeniti v rastlinska oglasna sporočila. Sistem je ekološko neoporečen, saj uporablja biološko razgradljive surovine (bombažna in volnena vlakna). Podjetje išče parterje s področja prodaje oglasnega prostora na zunanjih površinah, ki bi bili pripravljeni ponujati te inovativne oglasne površine.

Ogljikove nanocevke za uporabo v emisivnih zaslonih
Francosko podjetje je razvilo proces za proizvodnjo velikih zaslonov, sestavljenih iz ogljikovih nanocevk. Nanocevke so uporabne kot izvor »hladnih elektronov«. Podjetje išče partnerja za proizvodno in licenčno sodelovanje.

Inteligentni izolator proti ognju in termičnemu sevanju
Francosko podjetje je razvilo nepregoren izolator v obliki razpršila, ki ga nanesemo na cevi ali druge površine, ki jih želimo izolirati. Podjetje išče partnerje za tehnično in komercialno sodelovanje.  

Nova naprava za sterilizacijo kirurške opreme
Nemško podjetje je uvedlo dodaten proces za hitro sterilizacijo kirurške opreme ob vzporednem aseptičnem shranjevanju. Naprava preprečuje infekcije in prenos klic med posegi. Podjetje išče distributerje ali partnerje za licenčno sodelovanje.  

Nov robot za zelo natančno pozicioniranje, precizno mehaniko in uporabo v avtomobilski industriji
Evropski raziskovalni center je razvil novega robota za transport, sestavljanje, razdeljevanje, lepljenje in druga opravila. Sistem uporablja večnamenske pnevmatične izmenljive glave. Robot je primeren za rokovanje s skrajno lomljivimi komponentami, za mikro pozicioniranje, precizno mehaniko in avtomobilski inženiring. Center išče industrijske partnerje za tehnično in licenčno sodelovanje.

Nov zaključen postopek za proizvodnjo rastlinskega mleka
Francosko podjetje je razvilo in patentiralo postopek izdelave rastlinskega mleka iz posušenega fižola. Proizvodnja enota majhnih mer je popolno avtomatizirana in lahko izvede vse postopke proizvodnje: sterilizacijo, doziranje, mletje fižolovih zrn, ekstrakcijo, pasterizacijo, hlajenje in drugo. Rastlinsko mleko ima v primerjavi s kravjim mlekom veliko prehrambnih in dietetičnih prednosti. Podjetje išče strateškega partnerja za sklenitev licenčne pogodbe ali trgovske pogodbe s tehnično pomočjo.

Naprava za daljinski dostop z upravljamo prek mobilnega telefona
Podjetje iz Izraela je razvilo in izdelalo napravo za daljinsko vodenje, ki s pomočjo mobilnega telefonskega aparata omogoča nadzor naprav, kot so parkirne rampe, avtomatski varnostni prehodi in podobno. Vse avtorizacije potekajo prek brezžičnega telefonskega aparata, kar vodi v zmanjšanje stroškov. Priloženi program omogoča upravitelju, da dodaja, briše in avtorizira posamezne uporabnike. Potjetje se zanima za komercialno pogodbo s tehnično asistenco.  

Optični bralnik prstnih odtisov
Italiansko podjetje, specializirano za informacijske tehnologije, je razvilo raven in ukrivljen optični bralnik prstnih odtisov. Iščejo partnerja, s katerim bi sklenili komercialno pogodbo s tehnično asistenco.  

Za več informacij o zgoraj navedenih ponudbah in povpraševanjih pišite na naslov irc@ijs.si. Na spletni strani www.irc.si si lahko tudi sami pogledati celotno zbirko mreže IRC in najdete partnerja. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *