Tekmovanje v reševanju poslovnih problemov

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 09.03.2005

Global Business Challenge bo izziv tudi za slovenske študente.


Slovensko ekipo sestavljajo Primož Zupan in Mitja Gorenak, Črt Prašnikar in Karin Jelnikar. Mentorica je dr. Maja Bučar.

Skupina slovenskih študentov se bo od 4. do 10. aprila udeležila tradicionalnega tekmovanja v reševanju poslovnih problemov Global Business Challenge (GBC) v Seattlu. Tekmovanje ima velik ugled, saj ga finančno in idejno podpirajo ugledne korporacije, kot so Microsoft, Boeing Airforce, Ford Motors, Starbucks in druge.  

Predsednik Društva študentov kadrovskega menedžmenta in eden od udeležencev Primož Zupan pravi, da tekmovanje vsako leto pritegne dodiplomske študente z vsega sveta, ki se pomerijo v reševanju resničnih in insceniranih poslovnih problemov. »Letos se je prijavilo 16 ekip z vseh celin, razen Afrike. Vsaka ekipa je sestavljena iz 4 študentov oziroma študentk in mentorja oziroma mentorice,« pojasnjuje Zupan. Pravila tekmovanja so precej zahtevna. Vsaka skupina mora analizirati določen poslovni problem in v 48 urah razviti uporabno rešitev ter jo predstaviti. Predstavitev poteka v angleškem jeziku, pri čemer mora vsak član ekipe predstaviti svoj delež pri reševanju problema. Predstavitev je zelo podobna predstavitvam projektov upravnemu odboru podjetja.  Člani slovenske ekipe so se na tekmovanje pripravljali s proučevanjem poslovnih problemih iz preteklih tekmovanj. Žal niso dobili priložnosti za nabiranje izkušenj v slovenskih podjetjih.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *