Tečaji kuhanja na jadrnici

Avtor: | Objava: 09.12.2005



Cilj te poslovne ideje je na zabaven način približati jadranje tudi tistim, ki o njem nikoli niso razmišljali. Izvirno idejo je uresničil 38-letni italijanski podjetnik Roberto Bereta, ki je tudi sicer ljubitelj jadranja in izkušen kapitan. Bereta je tako prepričan v uspeh posla, da je pustil tudi dobro plačano službo direktorja trženja in raje sledil svoji strasti. V projekt je vložil 170 tisoč evrov in si kupil jadrnico. 

Ustanovil je združenje Guantalavela, v okviru katerega ponuja dvo- ali tridnevne tečaje kuhanja na jadrnicah. V ta namen je sklenil pogodbi z dvema prehrambnima podjetjema - Fratelli Carli in skupino Colussi, tako da imajo tečajniki vedno kakovostne izdelke, s katerimi se lahko učijo pripravljati gurmanske mojstrovine. Domače pristanišče imajo na severozahodni obali Italije - Marina degli Aregai, ki je med Imperio in San Remom. Od tu se podajajo na dvo- ali tridnevne kuharske tečaje na jadrnici.  

Tečaje izvajajo vse leto, julija in avgusta pa se lahko jadranja podaljšajo tudi do enega tedna. Po enem letu delovanja se Bereta lahko pohvali z več kot 180 strankami, med katerimi je veliko povratnikov, ki se na tečaje vračajo tudi dva- ali trikrat letno. Vikend s kuharskim mojstrom od petka do nedelje stane od 150 do 180 evrov.  

www.guantalavela.it

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *