Topel zimski modni dodatek

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 05.12.2011

Šal je modni dodatek, ki nas v mrzlih dneh prijetno greje in varuje.


Armani Woman

Šal je praktičen in estetski ter se pogosto nosi celo kot nakit. Vsakič znova jesen in zima prineseta nove zanimive modele, vzorce in materiale, ki mehko objamejo grlo in prsni koš. Letošnje modne zapovedi s tem modnim dodatkom prav posebej eksperimentirajo.
 
Šale so nosili že v starem Rimu, vendar ne kot topel modni dodatek, ampak so se z njim obrisali v vročem vremenu. Šal je bil pozneje zelo priljubljen pri vojakih. Glede na material, iz katerega je bil narejen, so se celo ločili navadni vojaki, ki so nosili bombažne šale, in oficirji, ki so imeli šale iz svile. Iz tovrstnih šalov se je sčasoma razvila sodobna kravata. Modni dodatek tako moških kot žensk je šal postal na začetku 19. stoletja, do sredine 20. stoletja pa je postal nepogrešljiv.
 
S šalom pa lahko pokažemo tudi svojo pripadnost na primer določeni veri, tabornikom, športnim navijačem določenega kluba in podobno. Šal je vsestranski oblačilni dodatek, nosi se lahko kot naglavni dodatek ali zavezan okoli bokov. V poslovnem svetu šal poudari eleganco in zanesljivost, zato izberemo umirjene barve in enostavne kroje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *