Torbice iz reciklirane gume

Avtor: | Objava: 11.03.2008



Angela Green (47 let) je pred dobrimi štirimi leti z možem Kenom Kobrickom (49 let) začela delati modne torbice brez vsakršnega predhodnega znanja oblikovanja ali prodaje torbic. Mož je bil do tedaj zaposlen kot delavec v tovarni, ona pa je bila 20 let podjetnica v poslu otroških knjig in igrač. Ideja za izdelovanje torbic se jima je porodila, ko sta povsem po naključju sešila simpatičen nahrbtnik iz stare gumijaste zračnice in mu prišila avtomobilsko tablico. Ko sta pomislila na ogromno količino odvrženih starih gum, sta stopila v akcijo in leta 2004 investirala vse svoje prihranke v blagovno znamko Passchal – modne torbice iz reciklirane gume. Z lokalnimi distributerji gum sta se dogovorila, da jima bodo dajali stare gume, ki bi jih sicer tako ali tako odvrgli na smetišče. Kupila sta dva industrijska šivalna stroja in zgradila objekt za pranje gum. Glede na to, da sta bila povsem brez izkušenj na tem področju, sta veliko časa vložila v učenje – od oblikovanja, obdelovanja gum, načina izbire materialov za končno obdelavo torbic.  

Zdaj sta končno pripravljena za resen nastop na trgu. Torbice Passchal lahko v ZDA že dobite v nekaterih trgovinah z obutvijo, v trgovinah z avtomobili in v umetnostih galerijah. V letu 2007 sta imela 163 tisoč evrov prometa. 
 
V prihodnje načrtujeta udeležbo na specializiranih sejmih in drugih dogodkih, saj želita razširiti mrežo. Nameravata pa tudi razviti izobraževalni program o recikliranju odpadnih gum za otroke osnovnih in srednjih šol.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *