Trgovina s hrano za domače živali

Avtor: | Objava: 10.05.2010


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 10.000 evrov dalje
Marketing: vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v lokalnih časopisih, pasjih šolah, klubih, veterinarskih zavodih, priprava dobre spletne strani …
Posebne zahteve glede izobrazbe: posebnih zahtev ni, imeti morate dobre organizacijske in marketinške sposobnosti
Potrebna oprema: telefon, računalnik
Podjetje lahko upravljate od doma: če le imate primeren prostor za trgovino
Popoldansko delo: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto

Dejstva
Na trgu je čedalje več trgovin z izdelki za domače ljubljenčke. Nekatere med njimi prodajajo tudi domače živali, druge so se specializirale na hrano in druge pripomočke. Ključna stvar za začetek posla je ljubezen do živali. Torej, če ste ljubitelj živali, se vam bo mogoče takšna trgovina zdela zanimiva rešitev za samostojno podjetniško pot. Če se odločite, da boste prodajali zgolj hrano, boste imeli verjetno manj sitnosti, kakor če bi se odločili še za prodajo malih živalic.
 
Preden začnete, morate kljub vsemu natančno proučiti trg, da spoznate tekmece in izdelke, ki so na trgu. Poiščite izdelke, ki jih drugi trgovci nimajo in ki veljajo za kakovostne. Odločite se lahko za gurmansko hrano. Če si boste ustvarili dober prvi vtis pri strankah, bo to zelo koristilo vašemu poslu. Pogovorite se z dobavitelji, slednji vam lahko dajo marsikateri uporaben nasvet.
 
Prednost prodaje zgolj hrane in drugih izdelkov za domače živali je, da se vam ne bo treba ukvarjati z živalicami v trgovini, saj vam to lahko vzame kar precej časa.
 
Trg
Lastniki domačih živalic so pripravljeni trošiti čedalje več za dobro počutje svojih ljubljenčkov. Kot opažajo strokovnjaki na trgu, pri otrocih in domačih živalih ljudje niti v krizi ne varčujejo.
 
Nasvet
Razmislite o odprtju spletne trgovine, mogoče je to celo preprostejši in cenejši način za začetek posla, saj vam ne bo treba plačevati najemnine, če nimate svojih nepremičnin. Danes veliko ljudi nakupuje prek spleta.
 
V tem primeru je ključna dobra logistika. Najbolje je, da sklenete pogodbo s podjetjem, ki se že ukvarja z razvažanjem pošte, paketov …

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *