Tvistanje z baloni

Avtor: Petra Mauer | Objava: 08.05.2014


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 2000 evrov naprej

Oprema: računalnik, internet, telefon, prevozno sredstvo, baloni, električni napihovalnik, merilnik za balone, jeklenka helija, vrvice za dekoracijo, lepilni nastavki 

Oglaševanje: stojnice na sejmih, otroških prireditvah, povežite se z organizatorji otroških zabav, porok, sodelujte s tistimi, ki oddajajo prostore (gostinski lokali, pikniki ), izdelajte poslovne vizitke, oglašujte se v časopisih, svoj avtomobil si polepite z oglasnim materialom 

Konkurenca: da

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Posel oblikovanja balonov se je pri nas prvič pojavil pred približno petnajstimi leti, do danes pa se je že precej razvil. Ustvarjalci namreč ne izdelujejo več zgolj živali, temveč že tudi večje skulpture, logotipe podjetij, celo obleke. Obstajajo različne tehnike, ki se jih morate priučiti, na voljo imate tudi na devedeje posnete seminarje za učenje na domu. Nato preglejte, kaj vse boste potrebovali za opravljanje dejavnosti, preverite različne dobavitelje in tudi kakovost balonov, saj si ne želite, da vam bodo sredi predstave začeli spuščati ali celo pokati. Izberite logo podjetja, ki bo nakazoval, s čim se ukvarjate, ter poskrbite za svojo promocijo. Povežite se z društvi, s klubi, ki se ukvarjajo z otroki, organizatorji porok, zabav in sejmov, gostinci in vodilnimi v trgovskih centrih. Zanje pripravite knjižico s fotografijami vaših izdelkov in zraven tudi reference, ki si jih boste s časom pridobivali.

 

Trg

Prednost posla je v tem, da se z lahkoto prenese iz otroških zabav na druge, starejše stranke, saj lahko zanje oblikujete zanimive logotipe podjetij, morda pa vas bodo najeli celo tisti, ki bodo želeli, da z vašimi mojstrovinami popestrite zabave, prireditve, poroke, koncerte, sejme ipd.

 

Nasvet

Strankam morate pojasniti, da niste tipičen klovn in da je vaša naloga osredotočena na zabavo ob izdelovanju figuric za otroke. Že vnaprej jim pojasnite, kaj lahko od vas pričakujejo, prisluhnite tudi njihovim željam in poiščite srednjo pot.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *