Učenje jezikov prek spleta

Avtor: | Objava: 11.03.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: od 2000 evrov naprej
Možni zaslužek: od 6 evrov na uro dalje
Trženje: spletna stran, direktna pošta, oglaševanje na spletu, od ust do ust
Posebne zahteve glede izobrazbe: obvladati morate jezik, ki ga nameravate poučevati
Potrebna oprema: računalnik, dobra internetna povezava, telefon, tiskalnik
Je mogoče delati od doma: da
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto  
 
Dejstva
Svet se vse bolj povezuje in potreba po komunikaciji v tujih jezikih se iz dneva v dan veča. Tisti z jezikovnimi spretnostmi lahko izkoristite trend in s pomočjo interneta slednje delite z globalnim svetom. Poučevanje tujih jezikov po širnem svetu danes ni več tako nemogoča dejavnost, kot je bila v preteklosti, saj to lahko počnemo dobesedno iz domačega naslonjača. Slovenci imamo še to srečo, da smo glede na majhnost prisiljeni poznati poleg materinega vsaj še en tuj jezik (angleščina, italijanščina, nemščina ...). Če menite, da dovolj dobro obvladate tuj jezik, da bi ga lahko poučevali, si pridobite ustrezen certifikat o znanju in začnite prodajati svoje znanje. Pripravite spletno stran, ki je uporabnikom prijazna, z vsemi navodili in materiali za učenje jezika, ter možnostjo, da vas učenci pokličejo. Teoretično lahko dele lekcij tudi posnamete z videokamero in jih postavite na spletno stran pod posamezno jezikovno kategorijo. Verbalni del učenja lahko opravite prek Skypa, MSN-ja, Google Talka ali druge spletne aplikacije za brezplačno telefoniranje.  

Trg
Storitve lahko ponujate podjetjem, ki poslujejo s tujino, in posameznikom, ki si želijo razširiti jezikovna obzorja. Za podjetja lahko pripravite tudi posebne e-tečaje glede na specifične potrebe podjetje.

Nasvet
Če želite dolgoročno poslovati, je priporočljivo, da ste res usposobljeni za poučevanje določenega jezika. Tako boste tudi laže prodajali svoje storitve in obdržali stranke. Primere spletnih tečajev si oglejte na www.bbc.co.uk/worldservice/languages 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *