Učenje obvladovanja stresa

Avtor: Petra Mauer | Objava: 10.03.2014


Začetni stroški: od 1500 do 7000 evrov

Potrebna znanja: opravljeni tečaji za izvajanje različnih tehnik, metod in vaj za sproščanje, komunikativnost, inovativnost 

Delo od doma: da

Konkurenca: da

Oglaševanje: oglasi v tiskanih medijih, na radijskih postajah, letaki, brošure, poslovne vizitke, zloženke 

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Za opravljanje posla potrebujete primerno znanje, zato se dobro izobrazite, preden odprete svoje podjetje. Udeležite se tečajev, seminarjev, če imate možnost se prijavite na delavnice v tujini, spoznajte učitelje in se seznanite s čim več tehnikami in vajami ter tudi metodami za doseganje notranjega ravnovesja ter učinkovito obvladovanje stresa in z njim povezanih posledic. Pripravite si dober učni program, poskrbite, da boste s strankami znali dobro komunicirati, postavite si dolgoročne in kratkoročne cilje, ki jih želite doseči, in jim zvesto sledite. Odločite se, koliko časa bo trajal tečaj, koliko bo cena zanj, boste sprejemali tudi individualne stranke ali boste raje delali s skupinami.

 

Trg

Hiter tempo življenja in nenehen boj za obstanek nas sili, da se službam posvečamo več, kot smo se včasih. Naš delovni čas je daljši, na delovnem mestu moramo biti ves čas zbrani, osredotočeni, učinkoviti, spoprijemati se moramo s pričakovanji nadrejenih in včasih se zdi, da od nas zahtevajo nemogoče. Posledica so zdravstveni problemi, ki nastanejo zaradi preobremenjenosti, izgorevanja in stresa. Nedvomno je posel, ki pomaga ljudi učiti, kako se spoprijeti s stresom in se izogibati stresnim situacijam v teh časih, zelo obetaven, saj je mogoče v skoraj vseh dejavnostih najti potencialne stranke.

 

Nasvet

Pripravite na oko privlačne oglase in jih objavite v primernih revijah, vključite se v društva, organizacije ali klube, ki opravljajo podobno dejavnost, predstavite se v podjetjih in razdelite poslovne vizitke. Potencialnim strankam obljubite več energije, sprostitev, večjo samozavest in te obljube tudi izpolnite. Program sestavite iz čim bolj raznolikih tehnik (meditacij, joge, dialoga, avtogenih treningov, vodenih vadb itn.), ob tem pa poskrbite, da jih boste udeležencem predstavili na čim bolj preprost, enostaven način. Potrudite se povezati telo in um, udeležencem omogočite, da bodo začeli razmišljati bolj pozitivno, da bodo na svet gledali bolj optimistično in da si bodo vlili moči za lažje soočanje z različnimi življenjskimi izzivi.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *