Učenje znakovnega jezika

Avtor: | Objava: 04.02.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: približno 2000 evrov
Potrebna oprema: računalnik, telefon, tiskalnik, primeren prostor za izvajanje tečajev
Oglaševanje: brošure, letaki, tiskani oglasi, spletna stran, od ust do ust, pisanje člankov za revije za mlade starše
Potrebna znanja: obvladanje veščin znakovnega jezika dojenčkov, izkušnje iz vzgoje otrok, empatija, komunikacijske veščine
Konkurenca: da
Čas delovanja: skozi vse leto
Delo od doma: da
 
Dejstva
Znakovni jezik, s katerim se sporazumevajo starši in dojenčki, temelji na znakovnem jeziku za gluhe, vendar s pogosto prilagojenimi in poenostavljenimi kretnjami zaradi omejene motorične sposobnosti dojenčkov. Novorojenček želi mami in očetu nekaj sporočiti, a ker ga ne razumeta, se v njem nabirajo frustracije, ki pripeljejo do neustavljivega joka. Kako lahko to preprečita? Najameta osebo, ki je specializirana za nemo govorico otrok, strokovnjaka za vedenje malčkov, da staršema pojasni preproste oblike znakovnega jezika, ki jih je otrok sposoben uporabljati v zgodnjih dneh svojega življenja.
S tem si vsi olajšajo komunikacijo in poskrbijo za sproščeno ozračje v družini.
 
Trg
Večina otrok lahko začne uporabljati znakovni jezik med šestim in devetim mesecem. To pomeni, da so vaša ključna ciljna skupina, s katero pa morate začeti komunicirati že dosti prej, njihovi starši. Tečaj lahko traja do šest tednov, izvajajte pa ga enkrat tedensko. V Angliji za podobne učne ure izvajalci tečaja zaslužijo približno 100 evrov na udeleženca.
 
Nasvet
Po zaključku tečaja za starše pripravite kratek povzetek v pisni obliki. Učbenik z vsaj nekaj tipkanimi stranmi bo staršem v pomoč, ko bodo želeli znanje obnoviti ali pa ga bodo želeli deliti tudi s preostalimi znanja željnimi člani družine. Poskrbite za dobro oglaševanje pri prodajalcih otroške opreme, v porodnišnicah, pediatričnih klinikah, medijih za nove mamice … Odpravite se tudi v izobraževalna središča, ki ponujajo raznolike tečaje, saj vas bodo morda rade volje vključili v svoj program.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *