Učinkovito do znanja na spletu

Avtor: Marjan Bradeško | Objava: 09.12.2008

Učenje prek spleta? Zakaj pa ne! E-učenje, torej sprejemanje znanja z uporabo računalnika in interneta, nam je dostopno tako rekoč na vsakem koraku, obenem pa nam pomaga prihraniti dragoceni čas.


Veliko preprostih e-tečajev je danes narejeno na podlagi orodij, ki predstavitvi v PowerPointu dodajo še govor in nekaj dinamičnosti.

Podjetniki gotovo sodijo med tiste, ki si časa za učenje ne najdejo prav lahko. Mnogi med njimi si težko predstavljajo sedeti ves teden v učilnici, od jutra do večera. A takih je bila večina šolanj še do nedavnega, zlasti v zahtevnejših tehnoloških panogah. Prav po zaslugi interneta pa se je marsikaj spremenilo – dobili smo e-učenje, e-tečaje, e-izobraževanje ... Vse znanje, vsaj tako se lahko komu zazdi, je na spletu, na vsemogočnem internetu. In podjetnik je spet pred vprašanjem – kako pa naj se znajdem tam? Kako naj se učim? Kot bomo ugotovili v nadaljevanju prispevka, je današnje učenje prilagodljivejše tako glede časa kot načina, a še vedno zahteva organiziran pristop. In še vedno tudi nekaj človeškega stika s strokovnjakom, inštruktorjem, predavateljem.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *