Udeležba v razvojnih programih EU v praksi

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.01.2006

Izkušnje podjetja DFG Consulting govorijo o številnih podrobnostih, kjer se vam lahko zatakne. Uspeh v evropskih projektih in sodelovanje s tujimi partnerji je cela »znanost«.


Mihaela Krivec: »Izpolnjevanje razpisne dokumentacije zahteva veliko časa in znanja. Pripravljen moraš biti, da boš vložil v projekt veliko več dela, kot si pričakoval na začetku.«

Lani smo v Podjetniku predstavili veliko evropskih programov, katerih sredstva lahko slovenska podjetja črpajo za razvoj. Tokrat pa smo se odločili, da pogledamo, kakšno je sodelovanje v evropskih programih v praksi.  

Izbrali smo si podjetje DFG Consulting, d.o.o. iz Ljubljane, ki zaposluje deset ljudi. Omenjeno podjetje je sodelovalo v evropskem programu eVsebine (program je namenjen področju digitalnih vsebin; več o programu si lahko preberete v Podjetniku, april 2003, ali na spletni strani www.podjetnik.si). Podjetje se ukvarja z obvladovanjem prostorskih podatkov ter uporabo geodetskih in fotogrametričnih metod za pridobivanje, obdelavo in vidno predstavitev podatkov za potrebe različnih strok. Od leta 2003 so tudi raziskovalna organizacija. Lasten razvoj jim pomeni konkurenčno prednost podjetja, kar se odraža v nenehni rasti in širjenju podjetja na tuje trge ter nenehnem stiku z evropskimi raziskovalnimi programi.  

Odločitev za sodelovanje v programu
 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *