Unikatni kozmetični izdelki

Avtor: | Objava: 06.12.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 1000 evrov
Pripomočki: gospodinjski aparati, merilni lončki, žličke, sklede, stekleničke, internet, telefon, prevozno sredstvo …
Marketing: katalog, letaki, internetna stran, organizacija zabav, na katerih predstavite izdelke, udeležba na sejmih, obisk darilnih butikov, zdravilišč, trgovin za zdravje, predstavitev vzorcev.
Posel lahko opravljate od doma: da
Konkurenca: da
Čas delovanja: skozi vse leto
 
Trg
Skrb za zdravje, lepoto in naravo je trend, ki ga lahko izkoristite sebi v prid. Odločite se za izdelovanje lepotilnih krem, mil, balzamov in drugih izdelkov, poiščite zanje naravne recepte, osredotočite se na okolju prijazne sestavine in se lotite dela! Vaše ciljno občinstvo so pravzaprav vsi: moški, ženske, otroci, tisti, ki spoštujejo naravo in se radi razvajajo. Ustvarite katalog in svoje kozmetične umetnine ponujajte od doma ali se prelevite v trgovskega potnika in se podajte na teren, do specializiranih trgovin, eko društev … Če boste pridni, izvirni, če se boste naučili dovolj o naravnih zeliščih, se veselili eksperimentiranja, se igrali z različnimi vonji, se vam bo vaša zagnanost kmalu obrestovala.
 
Dejstva
Z izdelovanjem lepotilnih krem iz naravnih produktov boste prispevali tudi k ohranitvi našega planeta. Že z brskanjem po internetnih straneh in listanjem različnih izobraževalnih knjig boste dobili ogromno znanja ter praktičnih idej in receptov, kako narediti naraven, dišeč in učinkovit izdelek za kožo. Poglobite se v sestavine, pridobite si izkušnje, nato pa poskusite narediti lastno kremo, ki jo boste prodajali na trgu pod svojo blagovno znamko. Posel lahko razširite ter začnete izdelovati še losjone, zaščito za ustnice, obrazne maske, kopalno sol ali negovalno kolekcijo za noge, pri tem uporabite različna olja, sivko, vaniljo, sadje (banane, jagode, borovnice, češnje, marelice …), zelenjavo (kumare, buče), med, česen in druge okusne produkte, ki jih je mogoče kupiti v vseh živilskih trgovinah.
 
Nasvet
Najprej najdite prepoznavno ime podjetja ter logotip, ki bo zaznamoval vašo linijo izdelkov. Nato poiščite dobrega dobavitelja s sprejemljivimi cenami. Prodajo pospešite tako, da poiščete lepe stekleničke in drugo embalažo, v majhne steklene ali plastične kozarčke pa pripravite testne vzorce, ki jih boste razdelili naokoli ter ponudili potencialnim strankam. Začnite pri najbližjih, družini, prijateljih, kolegih, znancih, ki vam bodo odkrito podali pozitivno ali negativno mnenje o vašem izdelku, nato posel razširite. Oblikujte internetno stran, opišite izdelke, podajte informacijo o sestavinah in ceni ter omogočite uporabnikom, da preko svetovnega spleta naročijo izdelek domov. Zapakirajte naravno kozmetiko v simpatične paketke, da bodo primerni za praktična darila.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *