Uokvirjanje platnic in plakatov

Avtor: Petra Mauer | Objava: 12.07.2013


Za začetek

Začetni stroški: pod 1000 evri

Delo od doma: da

Potrebna oprema: internet, telefon, prevozno sredstvo, orodje in material za uokvirjanje (mavec, les, steklo )

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Platnice albumov je mogoče kupiti za majhen denar, prav tako je dandanes na voljo že precej trgovin, ki ponujajo ugodne okvirje. Dobiček bo kmalu viden, če se boste le uspešno tržili in če boste znali prodajati nostalgijo in delček preteklosti. Pozanimajte se, po kom je veliko povpraševanja, katera glasbena skupina ali izvajalec še vedno buri duhove in kdo so oboževalci, ki bi bili pripravljeni za spomin odšteti vsaj nekaj denarja. Odlično mesto za trženje vaše glasbene umetnosti so trgovine, v katerih prodajajo zgoščenke ali kakšne druge stvari, povezane z glasbenim svetom. Prav tako se povežite z notranjimi oblikovalci, ki poznajo precej strank s specifičnim okusom. Obiščite tudi bolšje sejme, postavite si stojnico na tržnici, sodelujte z glasbeniki, restavracijami, podjetji in svoje stvaritve ponudite tudi širši javnosti preko svetovnega spleta.

 

Trg

Gramofonske plošče so dandanes že redkost. Toda tisti, ki jih še vedno imajo doma in jih skrbno čuvajo, pogosto niti ne vedo, kakšno vrednost nosijo. Lepo ohranjene in okvirjene platnice namreč za mnoge predstavljajo čudovito umetnost, s katero popestrijo notranjost svojega doma, trgovine ali pisarne.

 

Nasvet

Če je v vas vsaj kanček umetniške žilice, potem okvir, namesto da ga kupite, naredite sami iz različnih materialov (lesa, kovine, stekla, mavca ). Na ta način boste imeli večjo možnost ustvariti takšnega, ki kar najbolj ustreza platnici albuma. Ko boste s poslovanjem zadovoljni, potem stopite korak naprej. V video trgovinah, gledališčih ali kinematografih poiščite poceni plakate in okvirite tudi njih. Zelo stari plakati nosijo v sebi še posebno vrednost, saj so nekateri zbiratelji pripravljeni zanje odšteti lep kupček denarja. Bolj ko bo plakat ohranjen, več boste zanj dobili.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *