V podjetništvu ni prostora za strah in negotovost

Avtor: Ana Novak | Objava: 11.11.2013

Tisti, ki se odločijo za podjetništvo, so v veliki večini ljudje, ki si želijo svobode.


Nina Tomažin: »Najhitreje sem se učila na napakah.«

Ko se ljudje odločajo za svojo karierno pot, jih premalokrat do odločitve vodijo strast, želja in pogum. Zaradi strahu se velikokrat raje odločijo za varnost, za karierno pot, ki zagotavlja varne in konstantne prihodke in manjšo stopnjo osebne odgovornosti. Vendar pa so ljudje, ki se odločijo za podjetništvo, v veliki večini ljudje, ki si želijo svobode. Če je t. i. varnost posledica strahov, katera gonilna sila se potem skriva za svobodo? Pogum! Beseda pogum namreč izhaja iz francoske besede le coeru, ki pomeni srce. Vprašanje na odgovor, ali postati podjetnik ali ne, se torej skriva v srcih teh ljudi.

 

O tem, ali misel drži, smo povprašali dve uspešni podjetnici, ki sta se pogumno podali na samostojno podjetniško pot. Danes sta v svojem poslu zelo uspešni, vendar začetki niso bili enostavni, kar pa ju nikoli ni odvrnilo od tega, da bi uresničili svoje podjetniške ambicije. Pred seboj vidita svetlo prihodnost in jasno vizijo.

 

Nina Tomažin: Prvih nekaj let se nisem ozirala nazaj

 

Nina, danes ste uspešna in samozavestna podjetnica, pa vendar če se skušate v mislih vrniti na sam začetek vaše podjetniške poti, kako se je začelo?


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *