Vadba za možgane

Avtor: | Objava: 10.11.2008


(i-StockPhoto)

V poplavi fitnes centrov, v katerih pridno skrbimo za telo, se le redko kdo spomni, da bi morali občasno tudi naše možgančke odpeljati v kak možganski fitnes center. Možgane namreč lahko primerjamo z mišicami v ključnem vidiku: če jih ne treniramo, so nagnjeni k temu, da izgubijo moč. In potem se tu pojavi vrsta bolezni. Mnogi strokovnjaki so zdaj že prepričani, da se lahko možgani, stimulirani na zdrav način, bolje branijo pred boleznimi, kot je na primer Alzheimer. In kako ohraniti možgane močne?  

V podjetju Vibrant Brains iz San Francisca so si zamislili neke vrste telovadnico za možgane, po vzoru številnih klubov zdravja, kjer pa namesto vadbe za različne mišične skupine njihovi člani brusijo svoje mentalne sposobnosti z uporabo različnih računalniških programov in drugih orodij. Mesečna članarina znaša 60 dolarjev. 
 
Takšna telovadnica za možgane je še zlasti primerna za tako imenovano »baby boom« generacijo, ki se in se bo v prihodnjih letih na veliko upokojevala. Z upokojitvijo pa si jih večina želi ohraniti ne le fizično kondicijo, pač pa tudi možgansko bistrost. Vibrant Brains je v tem pogledu zadel tržno nišo, ki je na trgu požela veliko pohval. Njegova prednost v primerjavi s klasično telovadnico ali wellness klubom pa je, da tu ni potrebno veliko prostora, podjetnikom pa tudi ni treba vložiti veliko denarja v nakup dragih naprav za vadbo. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *