Vavčerji za podjetniško svetovanje

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 09.02.2009



V Podjetniku sem prebral, da država ponuja možnost sofinanciranja podjetniškega svetovanja. Sodim, da bi mi svetovanje s področja financ prav prišlo, predvidevam namreč tudi najem kredita. Na koga naj se obrnem za sofinanciranje?
 
Da, polovično sofinanciranje usposobljenih in registriranih svetovanj je bila ena od pomembnih spodbud podjetnikom. Jasno je namreč, da od podjetnikov ne moremo pričakovati poznavanja celotne problematike, ki jo zahteva podjetništvo. Tako je bil vzpostavljen program vavčerskega svetovanja pri agenciji za spodbujanje podjetništva JAPTI (več o trenutnem predvidenem programu na www.podjetniski-portal.si/ustanavljam-podjetje/vavcersko-svetovanje). Žal se je lani to pravzaprav izrodilo. JAPTI je dal dovoljenje za izdajanje vavčerjev (nekakšnih bonov) prve dni julija, dvajsetega pa se je pipica že zaprla, saj je denarja zmanjkalo. Očitno je bilo sredstev za resno spodbujanje premalo.
 
Ker podjetniki ne morete čakati na odločitev nekoga, kdaj in koliko denarja bo namenil, je zadeva postala povsem nepraktična. Je pa vendarle nekaj možnosti, da bi dobili svetovanje ravno takrat, ko bi ga potrebovali. Zaradi tega bi vam svetoval, da se med svetovalci odločite za tistega, ki je vpisan v seznam pri JAPTI-ju in ki vas bo opozoril na možnost, da dobite pol denarja. Zanašati se na to pa žal ne gre. Svetovalci in dobitniki vavčerjev namreč ne smejo goljufati in reči, da je bilo delo opravljeno ravno takrat, ko so na voljo vavčerji.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *