Vedno na lovu za novimi izzivi

Avtor: Anja Žagar | Objava: 10.03.2014

Ljubljančanka Maša Pezdirc ima svoje podjetje v mestu, ki je po številu prebivalstva največje v Združenih državah Amerike, s svojim velemestnim območjem pa med največjimi urbanimi območji na svetu, to je v New Yorku.


Maša Pezdirc: »Da dobiš vizo za delo, moraš dokazati svoje sposobnosti, finančno stabilnost in imeti zelo dober poslovni načrt.«

Podjetje The Little Agency se ukvarja z modno in lepotno postprodukcijo za oglaševanje in publikacije, poleg tega občasno vodijo tudi projekte v povezavi s produkcijo modnih revij in prireditev ter stikov z javnostjo. Pri doseganju začrtanih poslovnih ciljev Mašo Pezdirc vodijo visoke ambicije, vztrajnost in trdo delo. Žal nisem imela možnosti, da bi jo osebno obiskala v New Yorku, sva pa poklepetali kar preko e-pošte in tako sem o njeni podjetniški poti izvedela veliko zanimivih stvari.

 

Maša je podjetnica, za katero brez dvoma lahko rečem, da ima veliko poguma in zaupanja vase in svoje sposobnosti. Le kako bi jo sicer pot vodila v svet podjetništva in to celo v eno najbolj zahtevnih in konkurenčnih mest, v New York. »Mislim, da od mojih lastnosti predvsem izstopajo kreativnost, vedoželjnost, vztrajnost, preudarnost, pogum, občutek za estetiko in soljudi, predvsem za družino, prijatelje in sodelavce. Tudi moji instinkti so precej močni,« pravi zase podjetnica. Družina in prijatelji jo vidijo kot osebo, ki je na trenutke malce trmasta, kar bolj povezujejo z njeno vztrajnostjo, brez katere bi v poslu, ki ga opravlja, težko preživela.

 

Kako se je začela Mašina zgodba?

 

Po končani likovni akademiji v Ljubljani je odšla v London, kjer je leta 2006 ustanovila svoje prvo podjetje in začela delati za modno industrijo. Vendar jo je kmalu bolj kot oblikovanje začela zanimati poslovna plat modnega sveta. Na njeni karierni poti ji je vzor in navdih njen oče. »Mislim, da sem že v otroštvu razvijala občutek za kreativnost in estetiko, saj je moj oče industrijski oblikovalec in njegovo delo sva skupaj s sestro Tino z zanimanjem in občudovanjem spremljali že kot mali deklici. Pravijo, da jabolko ne pade daleč od drevesa in to v naši družini še kako drži. Obe s sestro sva krenili po očetovih stopinjah, le v različnih smereh. Sestra se je odločila za študij arhitekture, jaz pa za študij grafičnega oblikovanja.« Maša pri svojem očetu najbolj ceni zagnanost in strast, ki jo ima še danes pri slehernem projektu, katerega se loti, čeprav ima za seboj že veliko uspehov in precej dolgo delovno dobo. »Vem, da njegova ljubezen do oblikovanja ne bo nikoli ugasnila,« pravi Maša in dodaja: »Njegova najboljša popotnica za moj posel je bila, da moraš vedno stremeti k nenehnemu razvoju in vztrajati.«

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *