Vino je lahko tudi izvirno poslovno darilo

Avtor: Anja Žagar | Objava: 06.09.2012

Le še nekaj mesecev nas loči do veselega decembra in z njim povezanega obdarovanja vseh tistih, ki nam veliko pomenijo in so na takšen ali drugačen način pozitivno zaznamovali naše osebno ali poslovno leto, ki se končuje.


(Big Stock Photo)

Obdarovanje ima svoj smisel in namen tudi v poslovnem svetu, kjer zagotovo veljajo določena pravila. Eno izmed njih in hkrati najpomembnejše je zavedanje, da je poslovno darilo vedno znak spoštovanja in pozornosti do osebe, katero želite obdariti. Na ta način s svojimi poslovni partnerji pletete dolgoročne odnose in prijateljske vezi. Pri izbiri primernega poslovnega darila boste mnogo bolj uspešni, če boste ob sodelovanju s poslovnimi partnerji ugotovili in si zapomnili, kaj jim veliko pomeni, s čim jih lahko razveselite in kaj cenijo. Eno izmed izredno pogostih in na nek način univerzalnih poslovnih daril je zagotovo steklenica skrbno izbranega vrhunskega vina. Zakaj univerzalno? Gre za poslovno darilo, ki ga lahko poklonite tako ob novem letu ali božiču kot tudi ob posebnih priložnostih ali jubilejih. V praksi vino pogosteje prejemajo moški, toda skrbno izbrano »žensko« vino lahko nariše nasmeh na obraz tudi marsikateri dami.
 
Pri nakupu vrhunskega vina nikar ne skoparite z denarjem. Če bi radi kupili kakovostno vino za 4,99 evra, potem se nikar ne lotite obdarovanja z vinom. Vprašajte se raje, kaj želite sporočiti s poslovnim darilom v vrednosti 4,99 evra. Prav tako vam ni potrebno zapravljati pretiranih vsot denarja za nakup ustrezne buteljke. Če sami ne veste, kako in kaj izbrati, vam bodo zagotovo znali odlično svetovati v vinotekah, kjer boste lahko izbrano vino tudi poskusili. Pri izbiri ustreznega vina poskrbite, da vaše darilo ne bo eno tistih, katerega bo vaš poslovni partner brez težav podaril naprej, saj ne bo videl izvirnosti ali osebne note v njem. Pri vsakem darilu je najbolj pomembno, da ima sporočilnost.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *