»Vinoterapija«

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.10.2003



Primerno obdobju smo poiskali idejo, ki izhaja iz Francije in je tudi sicer novost tega leta. Lahko je izvrstna priložnost za kmečke turizme ali kozmetične salone, ki iščejo možnosti za razlikovanje od konkurence, in tiste, ki svoje goste radi presenečajo z novostmi. Pod imenom vinoterapija se združujejo številni lepotilni postopki, povezani z vinom, grozdjem ... Vinoterapija je neke vrste masaža z vinom.. Grozdne jagode so namreč zelo bogate z dragocenimi vitamini, ki pomagajo v boju z staranjem. Imajo pa tudi močan osvežilni in gladilni učinek in so odlična hranilna snov za kožo, saj ji pomagajo, da ostane mladostna in prožna. 

Kot pravi Giannicola Di Carlo, lastnik vinoteke in kmečkega turizma Agriverde di Ortona, ki že izvajajo tovrstno terapijo, so se najprej pozanimali v Franciji, potem so najeli skupino strokovnjakov, s katerimi so najprej preračunali dejanske možnosti podjetja, da bi začelo z vinoterapijo, nato pa so izdelali posebne programe terapije z vinom. Tako lahko pri njih dobite poleg klasične masaže z vinom še piling z vinom oziroma grozdnih jagod, vodno masažo v vinu, namakanje v vinskih tropinah in moštu ter različne obkladke in masaže. V nekaj mesecih jim je prav zaradi vinoterapije močno narasel obisk. Največ težav so imeli pri izobraževanju. Dva zaposlena so namreč morali usposobiti za izvajanje terapij z vinom, ki pa še niso tako poznane. 
Cena vinoterapije se pri njih giblje od 40 eur navzgor.

Več informacij o vinoterapiji lahko dobite na spletnih straneh www.agriverde.it, www.montegrimanoterme.it/vinoterapia.htm, in http://viaggi.virgilio.it/weekend/iti_001/

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *