Viri poslovnih in finančnih informacij

Avtor: Polona Bahun | Objava: 08.11.2005

Kako hitro do kakovostnih bonitetnih in drugih informacij o poslovnih partnerjih ali konkurentih? Predstavljamo vam zbirke največjih ponudnikov teh storitev pri nas.



Poslovne in finančne informacije (tako imenovane bonitete poslovanja) so bogate zbirke podatkov, nekakšne osebne izkaznice za vse poslovne subjekte, registrirane na območju Republike Slovenije. V Sloveniji uporaba teh informacij zelo hitro narašča. Podjetja in posamezniki se namreč zavedajo velikega pomena verodostojnih informacij, zato nujno potrebujejo te podatke, če si želijo zagotoviti napredek v nepredvidljivem in hitro spreminjajočem se poslovnem okolju.  

V slovenskem prostoru imamo več ponudnikov teh storitev, od tistih največjih do manjših podjetij in računovodskih servisov, ki po naročilu izdelajo zahtevane podatke v obliki različnih poročil. V nadaljevanju si bomo podrobneje ogledali nekaj zbirk, ki se največkrat uporabljajo, preverili bomo, kaj ponujajo in kakšne so cene teh storitev. Naj omenimo, da predstavljamo tiste zbirke, ki vam lahko dajo »globinske« podatke o vašem partnerju, ne pa enostavnejših poslovnih imenikov, ki vsebujejo praviloma samo kontaktne podatke in nekaj podatkov o ponudbi.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *