Za boljše poslovanje podjetij

Avtor: Esad Jakupović | Objava: 06.12.2012

V Münchnu se je več kot 12.000 predstavnikov podjetja Fujitsu ter partnerskih podjetij in strank iz vsega sveta, tudi iz Slovenije, udeležilo Fujitsu Foruma 2012, največjega podjetniškega dogodka s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije v Evropi.


V živo: Demo center s predstavitvijo produktov, storitev in rešitev Fujitsua in več kot 40 drugih podjetij.

Geslo srečanja »Preoblikovanje IKT – preoblikovanje poslovanja« kaže na ključne spremembe, s katerimi poskuša Fujitsu pomagati podjetjem, da bi postala bolj inovativna ter s tem uspešnejša in bolj konkurenčna.  

Glavni direktor Fujitsua Masami Yamamoto je v uvodnem videokonferenčnem nagovoru ocenil, da ta tehnologija spreminja poslovanje in družbo na nenapovedljive načine ter jima omogočajo spoprijemanje z mnogimi izzivi današnjega časa: od globalne gospodarske krize in povečevanja stroškov za energijo do staranja prebivalstva in načrtovanja nesreč. Na tehnološkem področju potekajo velike spremembe: hitro se povečuje računalniška moč digitalnih naprav, eksponencialna rast računalništva v oblaku omogoča premik podjetij iz lastništva nad sistemi v uporabo sistemov, dramatično širjenje obsegov podatkov pa nudi podjetjem možnost pridobivanja izjemnih poslovnih vrednosti in prednosti.  

Polovica za inovacije 

Preoblikovanje informacijsko-komunikacijske tehnologije in poslovanja, je poudaril Yamamoto, zahteva spremembo tradicionalnega ključa delitve proračuna na področju te tehnologije z 80 : 20 na 50 : 50, to je 50 odstotkov za vzdrževanje in delovanje ter 50 odstotkov za inovacije oziroma nova področja in izzive. Fujitsu se trudi s posodabljanjem in razvojem sistemov zmanjšati stroške vzdrževanja in delovanja iz 80 na 50 odstotkov, da bi tako podjetjem omogočil večja vlaganja v inovacije, je dejal Yamamoto. Višji podpredsednik družbe Fujitsu in predsednik mednarodnih poslov Rod Vawdrey, ki je bil te dni imenovan za novega glavnega direktorja tovarne Fujitsu Technology Solutions, je v svojem uvodnem nagovoru med drugim poudaril, da Fujitsu končuje svojo evolucijo v podjetje s storitvami v osredju, čeprav ne bo na noben način prekinilo svojih poslov s strojno opremo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *