Za gospode

Avtor: Lidia Pavlin | Objava: 10.11.2002

Formalno in neformalno



Dragi bralke in bralci!

Predvidevam, da tako kot jaz in še številni, ki jih poznam, zjutraj neštetokrat bolščite v polno omaro, z nesrečnim izrazom na obrazu: Kaj danes obleči? Odločitev je še toliko težja, če je pred vami pomemben sestanek.

Za zelo formalen sestanek oblecite obleko ali kombinacijo hlač in suknjiča. Barve: črna, vsi odtenki sive, rjava; počasi se vrača temno modra, vendar nikakor v kombinaciji z zlatimi gumbi. Za formalen sestanek je obvezna kravata. Že nekaj časa je izredno lepo in modno, če k srajci z diskretnim karo vzorcem zavežete kravato s črtami ali celo pikami. Kombinacija ne moti niti, če ima vaš suknjič rahel vzorec, črte ali karo. Suknjiči s črtami ali karo vzorcem so zelo moderni. Kravatne igle so out, manšetni gumbi so in!

Elegantni, lepi in modni boste tudi v obleki z ustrezno srajco, brez kravate. Namesto srajce lahko pod suknjičem nosite majico ali puli. Prevladujejo suknjiči z enorednim zapenjanjem, bodisi na dva ali tri gumbe.

Na manj formalen sestanek se lahko podate brez obleke ali suknjiča. Srajca, kravata in pleten brezrokavnik ali pulover bodo zadoščali. Če bodo le detajli popolnoma usklajeni: zloščeni čevlji, ki se barvno ujemajo s pasom, kakovostna poslovna aktovka, pravilno izbrana ura in od nakita edino še poročni prstan.

Še na kratko o nogavicah: kupujte jih iz kakovostnih materialov, v barvah, ki se podajo vaši obleki, in raje dokolenke kot kratke nogavice.

Lep pozdrav do prihodnjič,

Lidia Pavlin


P.S: Rubriko o oblačenju in modi bi želela krojiti po vaših merah in željah. Zelo bom vesela vaših predlogov, mnenj, želja, kritik in seveda pohval. Vse od naštetega mi lahko pošljete na naslov: lidia.pavlin@siol.net

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *