ZAHVALA IN POHVALA ZA MINISTRICO PETRINOVO

Avtor: | Objava: 12.07.2004



Da smo v Sloveniji sploh začeli govoriti o grozdih in da danes že dajejo prve rezultate, ima zagotovo največ zaslug nekdanja ministrica za gospodarstvo, dr. Tea Petrin. Zato sta ji vodja grozda Plasttehnika Janez Navodnik (kot ugledni vodja enega slovenskih grozdov) in  urednik revije Podjetnik Jože Vilfan (v imenu organizacijskega odbora konference) ob koncu konference podelila posebno priznanje.  

Dr. Tea Petrin je povedala, da so prvi zametek grozda pri nas ustanovili že leta 1989, a se zaradi sprememb sistema ni prijel. Že takrat pa se je dokončno prepričala, da je ideja prava in da velja z njo spet poizkusiti. V grozde je verjela vsa ta leta, tudi takrat, ko so ji drugi očitali, da gre samo za teorijo.  

Tudi sedaj, ko je zasedla mesto veleposlanice, je ostala predana razvoju grozdov pri nas. »Razmišljala sem, kako bi razvili izobraževanje za managerje grozdov. Ideje že imamo in mislim, da nam bo uspelo. Raziskali bomo najuspešnejše grozde v Evropi, izmenjali izkušnje in ugotovili, katere spretnosti so imeli, da so prišli na višjo raven kot mi,« napoveduje dr. Tea Petrin. Ob tej priložnosti je pozvala sodelujoče podjetnike, naj se obračajo nanjo tudi v novi službi, saj brez odziva podjetnikov ne bo mogla vleči pravih potez.


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *