Zanimive franšize v tujini

Avtor: | Objava: 13.05.2004



Davčne storitve v franšizingu: Jackson Hewitt

Revija Entrepreneur je v letnem pregledu 500 najboljših franšiz kot peto najboljšo franšizo leta 2004 ocenila franšizo Jackson Hewitt, drugi največji servis za oddajo davčnih napovedi v ZDA. Specializirani so za računalniško pripravo davčnih napovedi. Davčni servis posluje od leta 1960, franšize pa so začeli ponujati leta 1982. Istega leta so v ZDA prvič ponudili možnost elektronske oddaje davčnih napovedi, pri Jacksonu Hewittu pa so in iz tega naredili pravi posel. Trenutno imajo v ZDA že 4.900 pisarn.  

Info: www.jacksonhewitt.com   

Poslovna mreža za rabljeno zlato

Affari d'Oro so specializirani centri za odkup rabljenega zlata in srebra. Pridruženi franšizojemalci odkupujejo staro zlatnino in srebrnino in jo prodajajo izbrani talilnici, franšizor  pa ponuja popolno strokovno pomoč. 

Info: www.preziosinvestimenti.info


Povabilo na kosilo v mreži

Ko se je Andrea McGinty razšla z zaročencem, se je zavedela, da je silno težko spoznati ljudi iz določenih krogov. Tako je leta 1991 ustanovila Just Lunch, agencijo zmenkov za zelo zaposlene, ki nimajo veliko časa. Njena formula so enourna srečanja na kosilu z izbrano osebo. Tako navežete prvi stik, če pa vam je oseba všeč, jo pozneje lahko povabite na pravi neformalni zmenek. Danes ima Andrea McGinty več kot 40 franšizojemalcev. Zanimivo, mar ne?

Info: www.itsjustlunch.com

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *