Začinite podobo z nakitom

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 06.01.2012

Nakit je del osebnosti podjetnika ali podjetnice, vendar mora podobo le začiniti in na njej ne sme prevladati.



Podobo podjetnika in podjetnice zgovorno zaokrožijo modni dodatki, še najbolj pa nakit. Na trgu je ogromno ponudbe modnega nakita, zato je glavno vodilo, naj bo ta zmeren, nevpadljiv in naj ne bo cenen. Za govor pred večjo množico ljudi pa si predvsem dame lahko privoščijo malce drznejši nakit, recimo večjo ogrlico ali broško, saj si jo bojo poslušalci tako bolj zapomnili. Nakit za ženske je najlepši, če je v kompletu, če so torej uhani, ogrlica in zapestnica v istem slogu.
 
Ogrlica

Ženskam priporočam, da nosijo predvsem preproste in elegantne ogrlice, saj razsvetlijo obraz. Ogrlice zaokrožijo osebnostno noto podjetnice in popestrijo klasično poslovno obleko. Najbolj primerne so perle, ki so lahko nanizane v eni ali več nizih. Perle so tudi najboljša izbira za zapestnico ali uhane. Zapestnice in uhane naj nosijo le ženske, moškim poslovnežem ne pristajajo. Ženski uhani naj bojo manjši in naj ne bodo viseči, ker lahko odvrnejo pozornost sogovornika.
 
Broška

Broška je krasen modni dodatek žensk, ki želijo pritegniti pozornost na svoj obraz in ne na postavo oziroma obleko. Navadno se broška nosi na levem zgornjem delu prsnega koša, pripeta na oblačilo. Z broško lahko pripnemo tudi ovratno ruto. Broška, ki jo nosi podjetnica ali javna delavka, naj bo preproste elegantne oblike iz srebra ali zlata z dodanimi dragimi ali poldragimi kamni ali kristali. Navadno se broška ne nosi z ogrlico, naj pa bo usklajena z zapestnico in prstanom ali uhani. Včasih broška izraža naš karakter in nas spremlja kot amulet.
 
Prstan

Dame iz poslovnega sveta naj izberejo nakit klasičnih oblik. Še najbolje je, če se slogovno ujema z ogrlico in uhani. Moškim na visokih položajih in vodilnih mestih se lepo podajo pečatni prstani, sploh če so podarjeni in imajo vgravirano kaj simboličnega.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *