Zdravljenje z rokami

Avtor: | Objava: 06.01.2013



Začetni stroški: okoli 1000 evrov
Oglaševanje: od ust do ust, poslovne vizitke, oglasi na radijskih postajah in v tiskanih medijih, organizirajte brezplačno predstavitev reikija v lokalnem okolju, da čim več ljudi spozna vašo dejavnost
Potrebna oprema: prenosna masažna miza, stol na kolesih, čiste in sveže rjuhe, brisače, vzglavniki, ustekleničena voda …
Delo od doma: da
Konkurenca: da 

Dejstva
Na različnih koncih sveta že obstajajo reiki klinike, v katerih terapevti zdravijo s pomočjo energije, ki potuje iz njihovih rok na del pacientovega telesa. Energija naj bi namreč potovala skozi čakre sredi dlani in skozi konice prstov ter imela zdravilni učinek.  

Prvi korak v uspešen posel je pridobivanje certifikata, s katerim lahko nato opravljate reiki prakso. Potem pripravite literaturo, s katero boste ljudem pojasnili s čim se ukvarjate, kakšen je vaš namen in jih spoznali z metodo, ki se uporablja za zmanjševanje bolečin in stresa ter za relaksacijo. Poudarite, da je alternativa neškodljiva za zdravje, čeprav je postopek očiščevanja telesa različnih strupov včasih precej nelagoden.  

Trg
To je posel, ki ga lahko opravljate praktično kjerkoli. Metoda naravnega zdravljenja in tudi samozdravljenja, ki se izvaja s polaganjem rok, je vse bolj priljubljena med pristaši alternativnih zdravljenj. Naučite se z univerzalno energijo zdraviti telo, um in duha, nato pa svojo storitev na čim bolj zanimiv način ponudite vašim strankam.  

Nasvet
Reiki začnite najprej uporabljati na sebi in na svojih družinskih članih ter si na tak način pridobite čim več izkušenj. Če ne želite zapravljati denarja za najemnino, potem si prostor za opravljanje dejavnosti pripravite doma. Če je mogoče, naj bo dobro ločen od ostalih bivalnih prostorov, da se bodo stranke pri vas počutile udobno in da bodo imele občutek zasebnosti. Pozanimajte se, koliko za svojo storitev zaračunajo ostali reiki terapevti in se spoznajte s konkurenco. Nikar se ne podcenjujete, a prav tako ne pretiravajte z željo po prehitrem zaslužku.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *