Zložljiv delovni kot

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.09.2002

Mini pisarno si lahko omislite kar v dnevni sobi.



Možnosti za delo na domu so postale praktično neomejene. Prostor, ki ga za to potrebujemo, se je skrčil na računalnik, tiskalnik in nekaj odlagalnih površin. Vlogo delovnega kabineta lahko prevzame že del dnevnega prostora. Ker pa je ta v prvi vrsti namenjen druženju in počitku vse družine, moramo biti s svojimi delovnimi ambicijami in posegi v skupni prostor kar se da tolerantni, nemoteči in končno tudi ne moteni od drugih.
Ena od možnih rešitev je omara, ki skriva za svojo fasado zložljiv delovni kot. V njem se premišljeno prepletajo fiksne in izvlečne delovne plošče, predalnik in računalniška enota.

Načelu zložljivosti sledi celo kovinska delovna svetilka. Škarjasta zidna konzola z nagibnim senčnikom zmore praktično vsak položaj. Prodaja jo Bauhaus, Ljubljana.

Delovni kot je pravzaprav samostojna zaprta omara z zanimivo čelno ploskvijo. Visoka je 161 cm in zavzame 214 x 71 cm talne površine. V našem primeru je obdana z odprtimi policami, ki jih lahko nadomestijo tudi različni zaprti elementi. Pisarniški sistem HOME OFFICE prodaja Šenk trade, Ljubljana.

Delovni kot lahko v trenutku zapremo in vzpostavimo “status quo”. Tem bliskovitim spremembam se prilagaja tudi premični delovni stol. Ima odlično oblikovano sedežno ploskev in naslon z vsemi možnimi nagibi in višinami, tako da se stol giblje z vami. Stol PAMY prodaja Dom Interier, d.o.o., Ljubljana

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *