Želite poslovati na Japonskem in v Južni Koreji?

Avtor: Nives Pahor | Objava: 14.04.2006

Enoletni izobraževalni program ETP s podporo EU je priložnost, da si pridobite pomembna znanja za nastop na teh zahtevnih trgih. Lahko ste prvi udeleženec tega programa iz Slovenije!



Executive Training Program (ETP) je izobraževalni program, ki je namenjen spodbujanju sodelovanja med evropskimi ter japonskimi in južnokorejskimi podjetji. Gre za enkraten enoleten podiplomski študijski program...
Marko Jare, GZS: »ETP je enkratna priložnost, ki jo velja izkoristiti, saj nikoli ni odveč spoznati trge, ki imajo velik gospodarski potencial.«
Executive Training Program (ETP) je izobraževalni program, ki je namenjen spodbujanju sodelovanja med evropskimi ter japonskimi in južnokorejskimi podjetji. Gre za enkraten enoleten podiplomski študijski program, namenjen tistim evropskim podjetjem, ki želijo poslovne cilje podjetja usmeriti na trge Južne Koreje in Japonske.  

V okviru programa, ki ga organizira in delno denarno podpira Evropska komisija, se udeleženci seznanijo s ključnimi znanji s področja menedžmenta (vodenja podjetja in poslovne kulture teh dveh držav) ter osnovami jezikov obeh držav. Cilj izobraževanja so strokovnjaki, ki bodo pokrivali gospodarsko in trgovinsko sodelovanje med EU in Japonsko ter Južno Korejo.  

ETP je eden izmed najuspešnejših evropskih programov, ki ga Evropska komisija z Japonsko vodi že več kot četrt stoletja, in sicer od leta 1979. Glede na uspeh programa na Japonskem se je Evropska komisija leta 2002 odločila, da bo program razširila še na sodelovanje z Južno Korejo. Tako se je pod okriljem ETP do danes izobraževalo že okrog tisoč evropskih poslovnežev. Organizatorji ETP pojmujejo kot neke vrste koncentriran študij MBA z dodatkom učenja tujega jezika, saj se udeleženci poleg poslovnih veščin naučijo še osnov jezika države, v kateri se izobražujejo. Po enem letu naj bi udeleženci obvladali osnovno komuniciranje v japonščini oziroma korejščini, kar je velika prednost matičnega podjetja pri poslovanju z oddaljenimi azijskimi trgi.  

Kdo denarno podpira ETP

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *