Ženske torbice za notesnike

Avtor: | Objava: 11.06.2007



Molly Nelson in Katherine Walker Buxton (obe 32 let) sta se spoznali med študijem na Stanfordski univerzi, po končanem študiju pa sta ustanovili skupno podjetje. Takoj po končanem študiju se je Molly najprej zaposlila kot poslovna analitičarka v svetovalnem podjetju, Katherine pa kot direktorica razvoja v modni hiši. Naveličane nad nošenjem notesnikov v poslovnih kovčkih z izrazito moško obliko sta prišli do zamisli, da bi oblikovali torbice za notesnike, namenjene samo ženskam oziroma sodobnim poslovnim ženskam. Ugotovili sta, da ženske torbice za notesnike na trgu pravzaprav ne obstajajo. 

Tako sta Molly in Katherine sprejeli izziv in leta 2004 ustanovili podjetje Marka, ki se danes podpisuje pod moderne in uporabne ročne kovčke za notesnike, primerne za sodobne poslovne ženske. Poslu sta dodali še nekaj humorja, tako da sta različne kolekcije poimenovali po svojih bivših fantih. Tako obstaja kolekcija Sinclair Slouch, elegantna in rafinirana kot Sinclair, poletna ljubezen Molly Nelson. Potem imate še močne in vzdržne torbice Charlie Case, ki so posvečene dolgi in trdni zvezi Katharine Walker Buxton. 

Čeprav dekleti živita na različnih koncih Združenih držav Amerike (ena v Los Angelesu, druga pa v Oklahoma Cityju), skupaj oblikujeta dve kolekciji na leto. S prodajo ustvarita za okoli 450 tisoč dolarjev prometa letno, povprečna cena njunih ročnih kovčkov pa je od 115 do 425 dolarjev. 

Več: www.markaonline.com
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *