Izbor podjetnika leta 2007

Avtor: | Objava: 22.08.2007


Lanski podjetnik leta Miloš Urbanija, Ultra


Napovedujemo izbor podjetnika leta 2007, ki letos prinaša novo dimenzijo. Zmagovalec letošnjega izbora bo namreč hkrati ob priznanju »Podjetnik leta« prejel tudi priznanje »Entrepreneur of the Year« svetovalne hiše Ernst & Young. Slednje priznanje je edino svetovno usklajeno priznanje za podjetnike in ga podeljujejo v 44 državah.  

Zmagovalec povezanega izbora »Podjetnik leta« - »Entrepreneur of the Year« pa bo prihodnjega maja v Monte Carlu prvič zastopal Slovenijo v izboru za svetovnega podjetnika leta, oziroma »World Entrepreneur of the Year«.  
Letošnji svetovni podjetnik leta Guy Laliberté. Prihodnje leto bo za ta naslov kandidiral naš novi podjetnik leta.

Tako se je smer, ki se je začela leta 1992, ko smo začeli iskati najboljše vzore slovenskega podjetništva, samo še potrdila. Naši dosedanji podjetniki leta so glede na pomen v tržnih nišah, v katerih delujejo, uspešni ambasadorji slovenskega podjetništva v svetu. Toda izziv bo zdaj težji, od zmagovalcev bomo pričakovali, da bodo v svetovni konkurenci »težji«, »uspešnejši« ali preprosto »bolj prepričljivi« kot drugi uspešni podjetniki iz vsega sveta.  

Letošnji izbor bo potekal po novih pravilih, začel se je z javnim razpisom v začetku septembra. Vabimo vse uspešne slovenske podjetnike, da prijavijo svojo kandidaturo v izboru Podjetnik leta - Entrepreneur of the Year.

Tukaj je seznam dosedanjih podjetnikov leta. 

Tukaj lahko preberete poročilo o letošnji podelitvi priznanja World Entrepreneur of the Year za leto 2007, konec maja v Monte Carlu.  

 
Najava dogodka:
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *