Kakovost in označevanje kakavovih in čokoladnih izdelkov

Avtor: | Objava: 10.08.2003



Proizvajalce, uvoznike in ponudnike kakavovih in čokoladnih izdelkov seznanjamo s Pravilnikom o kakovosti kakavovih in čokoladnih izdelkov. Ta določa, da se lahko določena imena uporabljajo le za izdelke, ki izpolnjujejo predpisane pogoje.

Pri določenih izdelkih je potrebno označiti vsebnost kakavovih delov in kakavovega masla. Pravilnik določa, da se lahko nekaterim izdelkom poleg kakavovega masla dodajo druge rastlinske maščobe, pa tudi druge sestavine, primerne za uživanje, ne sme pa se dodajati:

- živalskih maščob in njihovih pripravkov, ki ne izvirajo izključno iz mleka,
- moke, zrnatega škroba ali škroba v prahu,
- arom, ki posnemajo okus čokolade ali mlečne maščobe.

VELJAVNOST:
Od 26.7.2003.
 
PRAVNI VIR:
Pravilnik o kakovosti kakavovih in čokoladnih izdelkov (UL RS 72/2003)
Zakon o kmetijstvu (UL RS 54/2000, 52/2002, 58/2002)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *