Kakovost predpakiranega kefirja

Avtor: | Objava: 10.08.2003



Proizvajalce in ponudnike kefirja obveščamo o Pravilniku o kakovosti kefirja, ki določa pogoje, ki jih mora izpolnjevati kefir, ki je v prometu kot predpakirano živilo.

Glede na določbe pravilnika je kefir lahko izdelan iz polnega, polposnetega ali posnetega mleka, fermentiranega s kefirnimi zrni.
 
Pravilnik predpisuje pogoje glede naslednjih lastnosti kefirja:

- barva,
- konsistenca,
- vonj,
- okus.

Kefir mora biti označen v skladu s opredpisi o splošnem označevanju predpakiranih živil.

Izdelava kefirja v skladu z zahtevami tega pravilnika mora biti urejena do 01.01.2004. Proizvodi, izdelani in označeni pred tem datumom so lahko v prometu do porabe zalog.
 
VELJAVNOST:
Od 22.7.2003.

PRAVNI VIR:
Pravilnik o kakovosti kefirja (UL RS 66/2003)
Zakon o kmetijstvu (UL RS 54/2000, 52/2002, 58/2002)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *