Podjetnik logo
 

Nadzor nad zdravstveno ustreznostjo živil

Avtor: | Objava: 10.07.2002Pravilnik o uradnem zdravstvenem nadzoru je pomemben za vse, ki proizvajajo ali dajejo v promet živila in izdelke ter snovi, ki prihajajo v stik z živili.
 
Zdravstvena inšpekcija lahko izvaja nadzor vseh faz proizvodnje in prometa živil, vključno z uvozom. Inšpekcijski nadzor se lahko opravlja brez predhodnega obvestila in praviloma ob vsakem času.
 
Nadzor obsega tudi nadzor nad oglaševanjem živil, razen oglaševanja alkoholnih pijač.
 
Inšpekcija bo nadzor izvajala na dva načina:
- redno,
- ob sumu zdravstvene neustreznosti živil.
 
Nosilec dejavnosti, pri katerem je v okviru zdravstvenega nadzora odvzet vzorec, ima pravico pridobiti drugo mnenje glede njegove zdravstvene ustreznosti. Zahteva lahko celo delitev vzorca, ki ga je odvzel zdravstveni inšpektor, razen v primerih, ko to glede na naravo živila ni mogoče.
 
VELJAVNOST
Od 25.7.2002 dalje.
 
PRAVNI VIR
Pravilnik o uradnem zdravstvenem nadzoru (UL RS 60/2002)Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili(UL RS 52/2000, 42/2002)

KOMENTARJI

Če želite svoje mnenje o tem članku deliti z drugimi bralci vas vabimo, da svoje mnenje vpišete spodaj. Komentarjev ne cenzuriramo, samo v skrajnih primerih, ko gre za spodbujanje nestrpnosti, navajanje h kriminalnim dejanjem ipd. Za mnenja ne odgovarjamo.

 

 

Ime
Naslov *
Vsebina *

Prosimo seštejte dvanajst in osem * 
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *