Najem stanovanja

Avtor: Boštjan J. Turk | Objava: 08.03.2010Sem najemnik stanovanja za Bežigradom v Ljubljani. Stanovanje je bilo pred kratkim prodano novemu lastniku. Zanima me, ali mi lahko novi lastnik odpove najemno pogodbo in od kdaj naprej moram plačevati najemnino novemu lastniku?
 
Pri odtujitvi stanovanja, ki je bilo pred tem izročeno komu drugemu v najem, velja, da stopi pridobitelj stanovanja na mesto najemodajalca. Pravice in obveznosti iz stare najemne pogodbe se torej vzpostavijo med novim lastnikom in najemodajalcem. Novi lastnik ne more zahtevati, da se izselite iz stanovanja pred potekom časa, za katerega je bil najem dogovorjen, če trajanje najema ni bilo dogovorjeno, pa dokler se ne izteče odpovedni rok.
 
Novi lastnik stanovanja bo sicer lahko terjal od vas najemnino od prvega naslednjega roka po pridobitvi stanovanja, razen če boste z njim dosegli drugačen dogovor. Za vas je pomembno, da morate od trenutka, ko ste bili obveščeni o prodaji stanovanja novemu lastniku, plačati najemnino samo še temu novemu lastniku.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *