Podjetnik logo
 

Obvezna oddaja poročila o proizvedeni oziroma uvoženi količini kemikalij

Avtor: | Objava: 10.09.2002Proizvajalci in uvozniki kemikalij, ki so zajete v seznamu EINECS, so zavezanci za oddajo določenih podatkov Uradu RS za kemikalije.
 
Vsak zavezanec, ki proizvede oz. uvozi količino, ki presega letno 10 ton, mora to sporočiti Uradu RS za kemikalije, najkasneje v 30-ih dneh od dne, ko količina doseže 10 ton in sicer na posebnem obrazcu (skrajšano osnovno sporočilo o snovi na obrazcu iz priloge 8 tega pravilnika).

Nekatere snovi, ki so v prilogi tega pravilnika tudi navedene, so iz teh zahtev izvzete, vendar ima Urad možnost, da zahteva podatke tudi za te snovi.

Urad za kemikalije objavi prednostni seznam snovi, ki zahtevajo posebno pozornost. Za te snovi lahko Urad od zavezanca zahteva, da zagotovi tudi ustrezne druge podatke, ki so potrebni za pripravo ocene tveganja. Urad lahko od proizvajalcev oziroma uvoznikov celo zahteva, da izvedejo dodatna preizkušanja in teste, s čimer se pridobijo manjkajoči podatki.
 
VELJAVNOST:
Od 31.8.2002.

PRAVNI VIR:
Pravilnik o načinu ocenjevanja obstoječih snovi (UL RS 74/2002)
Zakon o kemikalijah

KOMENTARJI

Če želite svoje mnenje o tem članku deliti z drugimi bralci vas vabimo, da svoje mnenje vpišete spodaj. Komentarjev ne cenzuriramo, samo v skrajnih primerih, ko gre za spodbujanje nestrpnosti, navajanje h kriminalnim dejanjem ipd. Za mnenja ne odgovarjamo.

 

 

Ime
Naslov *
Vsebina *

Prosimo seštejte dvanajst in osem * 
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *