Osebni trener

Avtor: | Objava: 09.01.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Okoli 2000 evrov
Marketing: Spletna stran, vizitke, marketing od ust do ust, brošura, če imate avtomobil, ga lahko polepite s svojimi podatki …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Dobro poznavanje človeške anatomije, poznavanje delovanja človeškega organizma, poznavanje zdrave prehrane, pravilnega izvajanja vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin …
Potrebna oprema: Računalnik, fotoaparat, kamera, telefon
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto
 
Dejstva
Če se radi ukvarjate s športom in z zdravo prehrano, lahko začnete samostojno podjetniško pot kot osebni trener oziroma trenerka. Zdravje in gibanje postajata čedalje večji vrlini. Vsi si želimo dobrega videza, se počutiti dobro in živeti dlje.
 
Če se radi gibate in spodbujate tudi druge, da to počno, potem je to verjetno pravi posel za vas. Kot osebni trener boste svoje stranke izobraževali o pravem načinu izvajanja vaj za dosego zastavljenih ciljev, pripravljali boste urnik treninga glede na cilje, ki jih posamezniki želijo doseči, analizirali in nadzorovali boste njihov napredek, telesno težo, razvoj mišične mase … Medtem ko bo večina vaših strank želela le pridobiti lepo postavo in izgubiti odvečno težo, lahko pomagate tudi ljudem s specifičnimi težavami, kot so artritis, ali pomagate okrepiti telo ljudi po kakšni nesreči ali bolezni.
 
S strankami lahko delate pri njih doma, v fitnes centrih, v parku, na plaži …, skratka, kjerkoli ustreza vam in vaši stranki. Če ste dobri, lahko dobro zaslužite in imate hkrati zadoščenje, da pomagate ljudem, da so bolj zdravi in srečnejši.
 
Poleg tega, da boste morali biti fizično fit in zdravi, boste potrebovali še veliko mero motivacijskih spretnosti, da boste pomagali vašim strankam prek vseh fizičnih in mentalnih meja, da bodo vztrajali do zastavljenega cilja.
 
Trg
Dejstvo je, da se trg iz dneva v dan veča. Vaše stranke bodo ljudje, ki želijo izgubiti težo, pridobiti mišično maso, pridobiti kondicijo po daljši bolezni ali poškodbi, ljudje, ki si želijo izoblikovati postavo.
 
Svojo storitev lahko promovirate po fitnes centrih, v trgovinah z zdravo prehrano, v športnih trgovinah, pri kiropraktikih, zdravnikih za športno medicino. Oglašujete lahko tudi v lokalnih medijih.

Nasvet
Če želite biti res dobri, se redno udeležujte izobraževanj s področja gibanja, medicine športa, psihologije gibanja, zdrave prehrane in podobno. Strokovna podkovanost je zelo pomembna, zlasti če pomagate pri okrevanju ljudem po daljših boleznih ali ljudem po poškodbah. V tujini si lahko pridobite tudi certifikat za osebnega trenerja.
 
Za boljšo predstavo, dela osebnega trenerja si preberite tudi članek »Osebni trener«, objavljen na naši spletni strani www.podjetnik.si/default.asp?ClanekID=618 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *