Podjetnik logo
 

Označevanje sestave blaga pri tekstilnih izdelkih

Avtor: | Objava: 10.11.2002Pravne in fizične osebe, ki prodajajo tekstilne izdelke (konfekcijo), morajo preveriti, ali oznake glede sestave materiala na teh izdelkih ustrezajo določbam Pravilnika.

Pravilnik določa, da mora biti tekstilni izdelek, ki je sestavljen iz dveh ali več delov z različno vsebnostjo vlaken, opremljen z etiketo, ki navaja sestavo vlaken vsakega sestavnega dela (npr. pri ženskem kostimu, kjer je krilo iz drugačnega blaga kot suknjič, mora imeti vsak del svojo etiketo).

Takšno etiketiranje pa ni obvezno za sestavne dele, ki predstavljajo manj kot 30% skupne teže izdelka, z izjemo glavnih podlog (gumbi, obrobe).

Kadar je tekstilni izdelek sestavljen iz dveh ali več delov, ki imajo enak sestav materiala in tvorijo celoto, je potrebna samo ena etiketa (npr. ženski kostim ali moška obleka, kjer sta zgornji in spodnji del iz istega blaga).

VELJAVNOST:
Od 14.11.2002

PRAVNI VIR:
Pravilnik o spremembi pravilnika o navajanju surovinske sestave in o tekstilnih imenih
(UL RS 92/2002)
Pravilnik o navajanju surovinske sestave in o tekstilnih imenih (UL RS 109/99)
Zakon o tehničnih zahtevah za proizvode in o ugotavljanju skladnosti (UL RS 59/99, 31/2000, 54/2000)

KOMENTARJI

Če želite svoje mnenje o tem članku deliti z drugimi bralci vas vabimo, da svoje mnenje vpišete spodaj. Komentarjev ne cenzuriramo, samo v skrajnih primerih, ko gre za spodbujanje nestrpnosti, navajanje h kriminalnim dejanjem ipd. Za mnenja ne odgovarjamo.

 

 

Ime
Naslov *
Vsebina *

Prosimo seštejte enajst in devet * 
Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *