Podjetnikov opomnik za november

Avtor: | Objava: 09.11.2006V sodelovanju s kompleksnim internetnim servisom Tax-Fin-Lex, ki zagotavlja spremljanje novosti in omogoča sintetičen pregled nad zakonodajo na področju davkov (Tax), financ (Fin) in pravnih predpisov ter sodne prakse za gospodarstvo in ostala področja (Lex) smo pripravili praktično novost: vsak mesec vam bomo pomagali tako, da bomo zbrali nekaj opomnikov na številne obveznosti in kratke komentarje na aktualne vsebine, ki se nanašajo na poslovanje. Več je dostopno naročnikom na www.tax-fin-lex.si. Pregled pripravlja urednica mag. Mojca Kunšek.

NOVEMBRSKI OPOMNIK

V novembru poleg rednih obveznosti obračunov in obveščanja ustreznih ustanov dodatne obveznosti ne pozabite na naslednje:
- najpozneje do 10. 11.: Zavezanci za poročanje o finančnih transakcijah pri poslovanju s tujino (1), kamor  sodijo nefinančne družbe z aktivo več kot 200 milijonov tolarjev (sektor S.11) ali finančne družbe (S.12), poročajo elektronsko na posamičnih obrazcih Agenciji za javnopravne prihodke, evidence in storitve (AJPES) o stanju finančnih sredstev in finančnih obveznosti, transakcijah v finančnih sredstvih, vrednostnih spremembah v finančnih sredstvih in finančnih obveznostih (2).
________
Opombe:
(1) Obvezniki poročanja so institucionalne enote, ki so po Uredbi o standardni klasifikaciji institucionalnih sektorjev (Uradni list RS, št. 13/2006) razvrščene v sektorje,.
(2) Obveznike poročanja opredeljuje Sklep o poročanju podatkov za namene statistike finančnih računov (Uradni list RS, št. 60/2005), postopek in obrazce, ki jih pri tem treba izpolniti, pa določajo  Navodila za izvajanje sklepa o poročanju podatkov za namene statistike finančnih računov N-2 (Uradni list RS, št. 60/2005).

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *